Hurrá!

2021.09.26. 14:39

Korszerűbb és színesebb lett a drávaszabolcsi óvodaépület

Kívül-belül megújult a drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda a Magyar Falu Program keretében.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: MW

Solti Dezső, a község polgármestere elmondta, tavaly 30 millió forint támogatást nyert az önkormányzat az épület felújítására, melyből kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épületet, a vizesblokkokat is megújították, a régi parkettákat felcsiszolták, és a tornaszobát is felújították, új radiátorokat szereltek fel, emellett pedig az épület külső festésére is sor kerülhetett.

Az idei évben is nyert az önkormányzat – szintén a Magyar Falu Program keretében – támogatást az óvodára, az elnyert 19 millió forintból a fűtési rendszer korszerűsítése zajlik ezekben a napokban éppen, de ez már nem zavarja a kisgyermekek foglalkoztatását, így ők már örömmel foglalták el a megújult, új színekben pompázó óvodaépületet. Az intézmény két csoporttal működik, és nem csak a helyi, hanem a környező településekről – Gordisáról, Drávapalkonyáról, Drávacsehiről – is járnak ide gyermekek.

A polgármester elmondta, nem csak az óvoda újul meg, az általános iskolában is felújítási munkálatok zajlanak a Mohácsi Tankerületi Központ beruházásának köszönhetően. A fenntartó szervezet a Magyar Falu Program keretében nyert 50 millió forint összegű támogatásából tetőt cserélnek, szigetelnek, új nyílászárókat építenek be, és a folyosó burkolata újul meg a tervek szerint.

A szakemberek jelenleg már az utolsó símításokat végzik, várhatóan a következő hónapban elkészülnek, de az oktatást már nem zavarják, így ez idő alatt a körzeti iskola is zavartalanul tud működni.

Fát ültettek

A Fenyves utcában tegnap két iskolás osztály, illetve a lakók részvételével ültették el azt a 30 darab gömb szivarfát, amelyet az önkormányzat az országfásítási program keretében nyert. A község csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez is, ennek keretében a Köztársaság téren bringás reggelivel várták a két keréken érkezőket, délután pedig az Ifjúsági parkban elektromos kerékpárkölcsönző állomást is átadtak, illetve egy rövid kerékpártúrára invitálták a résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!