Hűvösre került

2021.09.17. 15:32

Letartóztattak egy többszörösen büntetett előéletű pécsi férfit

A Pécsi Járásbíróság szeptember 17-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra.

Bama.hu (Forrás: Pécsi Törvényszék)

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

A Pécsi Járásbíróság szeptember 17-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását három rendbeli súlyos testi sértés, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, személy elleni erőszakos fenyegetéssel elkövetett zaklatás vétsége és garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt egy hónapra.

A nyomozás eddigi adati szerint a gyanúsított férfi 2020. november 6-án, az esti órákban egy bevásárlóközpont tetőparkolójában, előzetes szóváltást követően odalépett egy kiskorú fiúhoz és egy alkalommal megütötte a fiú arcának baloldalát. A sértett a bántalmazás következtében súlyos, kétoldali állkapocsszárcsont törést szenvedett.

A gyanúsított 2021. május 18-án rábeszélte egyik ismerősét, hogy bántalmazza egyik haragosát, ezért ismerőse május 18-án, a délelőtti órákban egy pécsi közterületen – miközben a gyanúsított a helyszínen bíztatta – egy boxert a kezére húzva több alkalommal, ököllel arcul ütötte a férfit, akire a gyanúsított haragudott. Az ütésektől a sértett a földre esett, majd az elkövető beült a gyanúsított gépkocsijába, és mindketten eltávoztak a helyszínről.

Szeptember 7-én egy sértett férfi tett feljelentést zaklatás vétsége miatt a rendőrségen, mert a gyanúsított 2021. júliusától több alkalommal, személyesen és telefonon keresztül is azzal fenyegette meg, hogy megöli, agyonveri, valamint, hogy kézigránátot fog bedobni az ablakán.

Szeptember 14-én, a gyanúsított lakásában, a gyanúsított szóváltást követően ráfeküdt az élettársára, a sértett nőre, majd több alkalommal, ököllel megütette a nő mellkasát, bordáit és az arcát is. A bántalmazás következtében a nő súlyos bordatörést szenvedett. Ezt követően a gyanúsított szeptember 15-én Pécsett, a nyílt utcán felszólította a sértett nőt, hogy menjen haza vele, majd miután a nő erre nem volt hajlandó, a gyanúsított előbb megrántotta, majd egy alkalommal megütötte a fejét.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a terhére rótt cselekményeket feltételes szabadság, illetve más büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – a büntetőeljárásban résztvevő más személy befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást vagy újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében jelentettek be fellebbezést, így a végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában