Képgaléria!

2021.09.03. 20:00

Mindenkit érintő témát jártak körül a Vállalkozók Napján

Az M6-M60-as út fejlesztése volt a témája a tegnap Szentlőrincen megtartott Vállalkozók napjának, melyet négy évvel ezelőtt indított útjára a Baranya Megyei Vállalkozói Központ.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Ahhoz, hogy a megye és annak több háttérbe szorult része is gazdasági lehetőségekhez jusson, nem mindegy, hogy mikor és milyen típusú információkhoz jutnak a helyi szereplők, ezért a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ismét egy helyre hívta a helyi vállalkozásokat, a megyei önkormányzat, a települési önkormányzatok vezetőit, valamint a kormány megbízottjait, akik megfelelő információkat tudnak szolgáltatni az M6-M60 autópálya-építéshez kapcsolódó lehetőségekről.

 

Pohl Marietta, a BMVK elnöke elmondta, mindez azért fontos, mert így a helyi szereplők kellő időben, kellő megalapozottsággal tudnak előlépni az üzleti terveikkel, az adottságaikkal, a gazdasági lehetőségeikkel. Egymásra épülő fejlesztésekre van szükség, amelyben a megye minden szereplője jól jár.

– Nekünk, mint vállalkozásfejlesztési szervezetnek szorosan összefügg a missziónk a gazdaságfejlesztéssel, amely pedig a területfejlesztéshez kapcsolódik, ezért éreztük azt fontosnak, hogy egy olyan témát járjunk körül, ami nem csak a vállalkozásokat, illetve a települési önkormányzatokat, hanem minden lakost érint, aki – nem csak Baranyában, hanem – a régióban él és dolgozik.

A rendezvényen hasonló arányban voltak jelen a településvezetők, és a vállalkozások, amely a korábbi években nem volt jellemző, de e téma kapcsán ez nem is meglepő. A fejlesztésekkel az olyan, eddig háttérbe került régiók is bekerülnek a gazdaság vérkeringésébe, mint az Ormánság, Szigetvár, Szentlőrinc környéke, és Sásd környékét is ide lehet sorolni. Ez pedig azt fogja elősegíteni, hogy az itt élők ne vándoroljanak el máshová, itt tervezzék a jövőjüket.

Lehetőségekről is beszéltek az államtitkárok

A rendezvényen többek között Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár, dr. Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Mikes Éva, a Dél-Dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztésért felelős kormánybiztosa is beszélt a lehetőségekről, érintve a mögöttünk álló nehéz időszakot is. Emellett Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője, valmint dr. Őri László, a megyei önkormányzat elnöke is részt vett a kerekasztal beszélgetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!