szüreti felvonulás

2021.09.06. 09:04

Neves fellépők érkeznek a villányi vörösborfesztiválra

Egy hónap múlva ismét megnyitja kapuit a nagy múltú Villányi Vörösbor Fesztivál, amely október 1-3. között várja a bor fővárosába a bor-, a gasztrokultúra, a hagyományőrzés és a művészetek iránt érdeklődő vendégeket.

Zs. K.

180206 Szüreti felvonulás a villányi vörösbor fesztiválon

Fotó: Löffler Péter

Péntektől vasárnapig, a borospincéktől a Rendezvénytérig zajlanak majd események. Különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellett kulturális és gasztronómiai programok is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedv­ükre kóstolhatnak a látogatók.

A fő fellépők neveit már elárulták a szervezők, a Rudán Joe Akusztik, a Republic, a Vivat Bacchus, és a Made in B zenekar is fellép. A látványos szüreti felvonulásra a fesztivál fő napján, szombaton 14 órakor kerül sor. Nem marad el természetesen az ünnepélyes hordócsapolás sem, amelyet hagyományosan Villány polgármestere a Polgár Zoltán Bortrezor Pincéjében megválasztott Pünkösdi Borkirály és Borkirálynő kíséretében végez majd el. Ezen kívül fellép a Bartók Béla Férfikar, bemutatkoznak a borrendek. Szombaton a kis színpadon a fő fellépő a Konyha zenekar lesz, a nagy színpadon pedig a Kelemen Kabátban, és a Kowalsky meg a Vega ad koncertet, ezután szüreti bálra invitálják a szórakozni vágyókat.

Vasárnap a családoknak kedveznek ingyenes programokkal, délelőtt a Diófás téren egy szabadtéri szentmise lesz, majd délután gyerekelőadásra várják a kicsiket, illetve egy operett-társulat fog élő cigányzenekarral kiegészülve zenélni a közönségnek.

Az idei vörösborfesztivál szakmai programjaira is várják az érdeklődő látogatókat. Mint megtudtuk, a Borakadémia elnevezésű beszélgetést Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője moderálja majd a Villányi Borvidék borászaival (Bock József, Gere Attila, Polgár Zoltán, Tiffán Ede). Emellett a tervek szerint Borbíráló leszek képzést tart Horkai András, lesz buliszüret, illetve regisztrációhoz kötve rendeznek bormúzeumi tárlatvezetést, traktoros Ördögárok túrát, pincesétát és borbarangolást a Szársomlyóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában