Úszásoktatás

2021.09.25. 12:41

Tanuszoda épülhet a bólyi strand helyén

Tanuszoda épülhet Bólyban – az új létesítmény az általános iskola közvetlen közelében, a jelenlegi strand területén kapna helyet.

W. K.

20191008 Békéscsaba Egy közel 100 millió forintos beruházás eredményeként megújult és hat év szünet után újra megnyitott a Szigligeti utcai tanuszoda Békéscsabán. A fejlesztést kedden adták át. Fotó: Lehoczky Péter LP Békés Megyei Hírlap

Fotó: Lehoczky Péter

Összesen mintegy 17,8 milliárd forint kormányzati forrásból hét hazai településen épülhet ilyen létesítmény a vonatkozó döntés szerint – örömteli hír, hogy ezek egyike Bólyban valósulhat meg.

Mint azt Hárs Józseftől, a város polgármesterétől megtudtuk, a beruházás előkészítése megkezdődött, a helyszín bejárása megtörtént, és már zajlik a tervezés folyamata. Az épülő tanuszoda egy mintegy kétezer négyzetméteres területen kap majd helyet – részét képezi egy mélyebb, vízi sportok űzésére is alkalmas medence, valamint egy 70 centiméteres vízmélységű oktatómedence, ahol a gyerekek úszni tanulhatnak. Ezek a strand jelenlegi, közel harmincesztendős, tehát már jelentősebb felújításra szoruló medencéjének a helyén épülnének meg.

A tanuszodában a szükséges kiszolgálóegységek is megtalálhatók lesznek, azaz öltözővel, zuhanyzókkal ellátott lesz a létesítmény és a tervek szerint egy szauna is helyet kap majd benne.

Az állam által kiemelt beruházás alapkövének letételére várhatóan a jövő év első felében sor kerülhet, a kivitelezés az elképzelések szerint a jövő év tavaszán veszi majd kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!