Szavaztak

2021.09.30. 20:00

Véget érhet a konfliktus, megfordítják a menetirányt a Barackvirág utcában

 Eldőltnek látszik, hogy megfordítják a Barackvirág utca menetirányát, így azok akik eddig szabálytalanul parkoltak, onnantól kezdve legálisan állhatnak fel két kerékkel az útpadkára.

Az utóbbi utcában élők garázsai az előbbiből nyílnak, és ha a Barackvirág utcában volt olyan parkoló autó, amely túlságosan kilógott az útra, a garázsok gazdái nem fértek el. Az egyik Jurisics utcai lakos aztán megelégelte a helyzetet, és szólt a rendőrségnek az egyik belógó autó miatt, az egyenruhások viszont nem tehettek mást, az összes szabálytalanul parkoló autó esetében intézkedniük kellett.

Szerdára aztán Zag Gábor, a környék önkormányzati képviselője lakossági fórumot hívott össze, amelyen kézfeltartásos szavazással az a döntés született, hogy fordítsák meg az utca menetirányát, hogy legálisan parkolhassanak a házaik előtt a Barackvirág utca lakosai, de a Biokom fesse fel, hogy meddig lóghatnak be az útra a parkoló autók. Így, ha egy autó miatt nem lehet elférni, csak annak tulajdonosával szemben intézkednek a rendőrök. A Jurisics utca lakói részéről elhangzott, hogy ez elfogadható megoldás részükről, ám volt aki hozzátette: egyelőre kételkedik abban, hogy a kivitelezés megfelelő lesz. Volt olyan is, aki attól tartott, hogy ezzel elveszik a zöldfelület egy jelentős része az utcából.

Sík László Lajos, a kommunális bizottság elnöke arra tett ígéretet, hogy a következő bizottsági ülésen, nagyjából október közepén döntést hoznak a fórumon tartott szavazásnak megfelelően. Zag Gábor hangsúlyozta, hogy hónapok óta dolgozott a megoldáson.

Ennek ellenére a másokat akadályozva parkolók vonallal való megregulázása meg sem jelent lehetőségként abban a nyilatkozattervezetben, amellyel a lakók véleményét akarta felmérni a képviselő. Az ötlet csak a mostani fórumon hangzott el a Biokomot képviselő Galamb Nóra városüzemeltetési koordinációs vezető részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában