Nagyszülők, figyelem!

2021.10.14. 13:38

Az unokát nem kell eltiltani a telefontól

A szülők jelentős része a nagyszülőkre támaszkodik, ha a tanítási szünetekben vigyázni kell a gyerekekre – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megbízásából készített kutatásból.

W. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az őszi szünetben sem lesz ez másképp – az okostelefon sokszor konfliktusforrás, ám az idősebb generációnak el kell fogadnia, hogy a fiataloknak ez az eszköz szinte létszükségletté vált.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Szövetsége a nagyszülők figyelmébe ajánl néhány jó tanácsot: lehet találni a telefonon olyan játékot, amely mindkét korosztály számára érdekes. Kérjük meg a gyerekeket, hogy mutassanak hasznos applikációkat, amivel egy városnézés vagy kirándulás élvezetesebbé tehető. Használhatunk növény- vagy madárhatározó appokat, étterem- és programajánlókat.

Otthoni programra kérjük meg a gyerekeket, hogy mutassák meg, hogyan működnek az online filmes felületek. Okostelefonnal megörökíthetők az együtt töltött idő legszebb pillanatai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!