Beruházás és korszerűsítés

2021.10.12. 12:15

Építőipari képzési központot alakítanak ki a Pollack Mihály Technikum és Kollégiumban

Építőipari ágazati képzőközpontot alakítanak ki a pécsi Pollack Mihály Technikum és Kollégium székhelyén, 280 millió forintos fejlesztéssel – áll a fenntartó Baranya Megyei Szakképzési Centrum (BMSzC) közleményében.

M. R.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Eszerint egy modern építőipari képzőbázist hoznak létre a pécsi intézményben, átalakítják és korszerűsítik a már meglévő műhelyeket, illetve a mai kor követelményeinek megfelelő építőipari gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal látják el az iskolát.

A fejlesztéssel létrejövő Baranya Megyei Építőipari Ágazati Képzőközpont létrehozásától az oktatási intézmény aktív vállalati kapcsolatainak fejlődését, valamint a helyi kis- és középvállalkozások gyakorlati képzésben betöltött szerepének erősödését várják. A pályázat megvalósításában a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, számos építőipari cég összefogásával 2018-ban alakult Építőipari Technológiai Klaszter vállalkozásai vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!