Elkészült

2021.10.27. 20:00

Hamarosan újra birtokba vehetik a diákok a felújított Széchenyi iskolát

Elegáns külsőt öltött a Széchenyi István Általános Iskola, de a 125 éve tanintézményként szolgáló ingatlan teljes belső felújítása is befejeződött.

Berta Mária ( Forrás: Mohácsi Újság.hu)

A Mohács Térségi Általános Iskolák székhelyén a takarítási munkálatok mellett a fűtéspróba zajlik, és várhatóan november végéig a kollégiumból, a művészeti iskolából, valamint az egykori Marek épületéből is visszaköltöznek a diákok.

Az egymilliárd 150 milliós beruházás keretében a Széchenyi iskola főépülete átfogó korszerűsítését valósították meg, így valamennyi helyiség festése, burkolatcseréje mellett újakra cserélték a mosdókat, csaptelepeket, WC-kagylókat, az új fedést kapott tető kúpcserepein, a fal peremein, valamint az ablakpárkányokon pedig ötágú tüskék szolgálnak ezentúl a galambok távoltartására.

Elkészült az iskola Széchenyi tér felőli udvarrészének térkövezése is. Egyelőre az óraközi szünetekben csak ide, illetve az iskola előtti járda ideiglenesen lezárt szakaszára jöhetnek ki a diákok, ugyanis a még folyamatban lévő beruházás udvar felőli részétől a munkaterületet 2,5 méter magas kerítés zárja le.

A főépület udvarra nyíló ajtajait szintén lezárták, míg az emeleten az összekötő folyosó felé egy teljesen tömör, fém ajtó hermetikusan zárja le az átjárást a munkaterületre. A földszinten az új aula nyílászárói szintén zárva esznek, amíg az udvari rész el nem készül.

Mindezek az intézkedések a tanulók biztonságát szolgálják.

A generálkivitelező cég vállalása szerint a beruházás teljes befejezése március végére várható. A még folyamatban lévő munkákkal a tornaterem teljes felújítása, fiú-lány öltöző, fiú-lány technikaterem, – a lányoknak külön főzőkonyha is – könyvtár, 40 fős tanári, irodák, étkezők, közösségi tér kialakítása történik.

Az udvar utcabútorokkal berendezve térkő burkolatot kap, az árkád alatt padokat, asztalokat helyeznek el. A Szabadság utca felől játszóeszközökkel rekortán burkolatú sarkot alakítanak ki és új kerékpártároló is helyet kap.

A költségkeretből az építési munkákon túl több tízmilliót fordítanak új bútorok, taneszközök és informatikai eszközök beszerzésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!