Nyomoz a NAV

2021.10.25. 17:30

Kihallgatásokra járnak a kozármislenyi képviselők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi nyomozói lapunknak megerősítették, hogy folyamatban lévő ügyben nyomoznak a kozármislenyi önkormányzat tevékenysége kapcsán. Lapunk úgy tudja, hogy több embert is kihallgattak, kihallgatnak, köztük volt és jelenlegi önkormányzati képviselőket is.

Bóka Máté

Miközben a baloldalnak kedves városvezető, Biró Károly lejárató személyeskedésekkel, a vele kritikus civillel, helyi képviselővel, vagy éppen a törvényességi szempontok betartását előtérbe helyező kormányhivatallal szemben indít pereket, addig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága komoly és részletekbe menő nyomozást folytat a város gazdálkodásával összefüggésben az önkormányzatnál zajló ügyben. Már tavaly tavasszal rendőrök jártak a város polgármesteri hivatalában, akkor hűtlen kezelés gyanújával indítottak eljárást. Ennek kapcsán akkor lapunknak nem cáfolták, hogy a polgármesteri életbiztosítással összefüggésben lehet a nyomozásuk.

Az ügyet időközben áttették a NAV bűnügyi nyomozóihoz és a hatóságtól lapunk most azt is megkérdezte, hogy a mezőőri pályázaton nyert gépjármű használatával, illetve egy adóüggyel kapcsolatban is nyomoznak-e, illetve felvetettük, hogy az önkormányzat nemrégiben levezényelt botrányos telekértékesítésében is vizsgálódnak-e?

Mint megírtuk, ez utóbbi ügyben az ingatlanbecslő tudomásunk szerint úgy véli, hogy őt megtévesztették az értékelés előkészítése során, hiszen a város által eladni kívánt, azóta már értékesített területről úgy tudta, hogy ott sportcélú, köztulajdonú építményt húzhatnak fel, nem pedig egy magánberuházás keretében lakóparkot építenének, ahogy ez számára utóbb kiderült.Ezért is adott alacsonyabb kikiáltási árat az önkormányzatnak, de mikor rájött, hogy magáncélú hasznosítás áll a háttérben, vissza is vonta a korábbi, szerinte a piacinál alacsonyabb eladási árat meghatározó anyagát.

A NAV bűnügyi igazgatósága nem cáfolta értesüléseinket, de csak annyit közölt a hatóság, hogy „folyamatban lévő ügyről a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket”.

Megbízható önkormányzati forrásunk szerint a nyomozók szisztematikusan és pontosan minden körülményt igyekeznek áttekinteni, ennek érdekében pedig a jelenlegi képviselő-testület és az előző közgyűlés tagjait is kihallgatják, kihallgatták, valamint a hivatal dolgozóit is megkérdezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!