Bibliát is loptak, de lebuktak

2021.10.07. 16:19

Kihullott csokik vezettek a geresdlaki betörőkhöz

Négy geresdlaki ingatlant fosztottak ki, köztük a helyi boltot, egy régi italboltot és a babamúzeumot.

Zs. J.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Bevásárlókocsiba és két guruló szemeteskukába pakolták a lopott szajrét a betörők, akik csütörtök hajnalra négy geresdlaki ingatlant fosztottak ki, köztük a helyi boltot, egy régi italboltot és a babamúzeumot. Mindent vittek, ami kezük ügyébe került: csokikat, kekszet, kiállított babákat, elektronikai berendezést, kőműves szerszámokat, cédéket, videó kazettákat, illetve két bőrkötésű bibliát is.

Habjánecz Tibor a település polgármestere csütörtök reggel a helyi boltba ment vásárolni, mikor kiderült, hogy a boltot kifosztották, a rendőrök helyszíneltek előtte. A betörők több nyomot hagytak maguk után (bevásárlókocsi kerekeinek nyomai, kihullott kisebb csokoládék, kekszek), ami feltűnt a polgármesternek, és elkezdte követni a nyomokat, így talált rá a két feltételezett elkövetőre.

Rögtön hívta a bolt előtt helyszínelő rendőröket. Az egyik rendőr a helyszínre sietett. Mikor a feltételezett betörők látták a rendőrt, az egyikük elszaladt, míg a másikat visszatartotta a polgármester. Úgy tudjuk, a rendőr rövid időn belül a másik enyveskezűt is elfogta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában