Virágos Magyarország

2021.10.08. 16:51

Különdíjakat kaptak a településeink

Megyénk öt települését is díjazták az idei Virágos Magyarország környezetszépítő versenyben.

Zs. K.

20210811 Pécs Virágok a Széchenyi téren Pécs is csatlakozott a Vigáos Városok mozgalomhoz. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: L. L.

A Magyar Természetvédők Szövetsége díját Alsómocsolád, az Agrárminisztérium díját Siklós, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara díját Kisharsány, az egyik Arany virág díjat Drávaszabolcs, illetve az egyik Régiós Arany Rózsa minőségi díjat Pécs nyerte el.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt. A megmérettetésre több mint 320 pályázat érkezett (40 határon túli), a zsűri összesen 49 díjat osztott ki.

A pályázatokat egy 120 fős, kertész, tájépítész és turisztikai szakemberekből álló zsűri értékelte. Megállapították: évről évre egyre színvonalasabb pályázatok érkeznek. Szépülnek a közterületek, és sok településen átgondolt, a fenntarthatóság szempontjait is szem előtt tartó zöldfelület-fejlesztés zajlik. 2021-ben a legvirágosabb települések Nagykanizsa, Veresegyház, Etyek és Buzsák lettek.

Megyénk települései az elmúlt években sikeresek voltak, 2019-ben Orfű lett az ország legvirágosabb falva, Harkány pedig a régiós fődíjat nyerte el, de több baranyai település kapott már különdíjat. Az európai városok és falvak versenye az elmúlt két évben elmaradt, 2022-ben azonban újra megrendezik. A versenyben Orfű, Székesfehérvár és Veresegyház képviseli majd hazánkat. A győztes pályázatok a Virágos Magyarország Facebook-oldalán is megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában