programkavalkád

2021.10.01. 19:27

Látványetetés, mentőkutyás bemutató és mesedélután is lesz a hétvégén

Október 2-án ünnepeljük az Állatok Világnapját, amelynek kapcsán több rendezvényt is szerveznek Baranyában.

TL

Pécs, 2018. május 7. Kaposvári gyerekek elsõ csoportja a szurikáták kifutójánál a pécsi állatkertben 2018. május 7-én. A somogyi megyeszékhely önkormányzatának új programja keretében a város minden gyerekének lehetõséget biztosítanak, hogy egyszer ellátogathasson egy állatkertbe. MTI Fotó: Sóki Tamás

Szombaton a Pécs Pláza nyugati parkolója melletti füves területen délután egy órától a MancsRanch tart interaktív bemutatót és állatsimogatót a gyerekeknek, azt követően három órától pedig a Pécsi Mentőkutyás Egyesület bemutatóját tekinthetjük meg, majd kipróbálhatjuk a kutyusokkal együtt az akadálypályát.

A Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium különböző látványetetésekkel készül a látogatóknak. Megnézhetjük akár a lámákat, a vízilovakat, a fókákat, az anakondát, vagy az oroszlánokat is ebédjük elfogyasztása közben. Az etetések meghatározott időpontokban zajlanak, amelyről érdemes tájékozódni az állatkert hivatalos Facebook oldalán.

Szüreti borozgatásra hívnak mindenkit Gödrére, a sportpályára. Az esemény délután 1-kor kezdődik a polgármesteri köszöntővel, a nap folyamán pedig fellép a Vivat Bachus és a Somix zenekar.

Vokányban vasárnap délután tartják a Rókavár Egyesület megnyitó ünnepségét, amelynek keretein belül kettő és hat óra között ügyességi játékokra és íjászkodásra nyílik lehetősége mindenkinek. Gyermekeknek a táncház fél 4-kor, míg felnőtteknek 5 órakor kezdődik. A délután folyamán lovaskocsikázni is tudnak az arra vágyók.

A héten ünnepeltük a Népmese Napját, amelyről Harkányban is megemlékeznek. Egy különleges mesedélutánt szerveznek, ahol együtt mesélhetik a történeteket a gyermekek és szüleik a szervezőkkel. A rendezvény 3 órakor kezdődik a Wellness Hotel Kager-ben, és előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!