Csábítják a vendégeket Harkányba

2021.10.17. 07:00

Népszerű vonzerőt hozott a gyógyfürdőnek a Harka Vízivilág

Egy hónapja nyitott a Harka Vízivilág, a Harkányi Gyógyfürdő új, téli élményfürdője. A néhány hetes tapasztalatokról és a nyári szezonról is kérdeztük Marosi-Melles Andrást, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatóját.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A néhány hete üzemelő Harka Vízivilágtól a fürdő vezetősége azt várja, hogy összességében is növelje a Harkányi Gyógyfürdőbe beléptetett vendégek számát. A számokon már látni, hogy az új téli élményfürdő vonzza a kikapcsolódni vágyókat.

– Ez egy hiánypótló beruházás, amellyel azt szerettük volna, hogy a harkányi gyógy­víz gyógyító ereje mellett lehetőség legyen a kisgyermekes családoknak is élvezni a fürdőzést.

Ezért épült meg korábban a beltéri gyermekvilág, majd a szaunavilág, és a közelmúltban átadott Harka Vízivilág is. Az új rész az egészen kisgyermekektől az idős korosztályig mindenkinek lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, felüdülésre, felfrissülésre – mondta Marosi-Melles András, a Harkányi Gyógyfürdő elnök-igazgatója.

Hozzátette, a nyitás óta még rövid idő telt el, és emellett építik a kültéri gyermekbirodalom gépészeti egységeit is, mely összeköttetésben áll a korábbi gépészeti egységekkel, így még sok munka van az egységek műszaki berendezéseinek összehangolásával, de másfél hónapon belül várhatóan befejeződnek ezek a külső munkálatok is.

A kültéri gyermekbirodalommal kapcsolatban a fürdőigazgató elmondta, a tesztüzemet a téli időszakban nyilvánvalóan nem kezdik meg, hiszen kültéri, gyermekmedencékről van szó, viszont a jó idő bekövetkeztével kezdődnek a terheléses próbaüzemek. A fürdő vezetősége egyébként átalakította a belépőket is, a most bevezetett Harka jegy a komplexum minden részlegébe belépésre jogosít, míg a gyógyfürdői jeggyel a gyógymedencék mellett igénybe vehető a szaunavilág, a beltéri gyermekvilág is. A Harka Vízivilágban már alkalmanként programokkal is várják a látogatókat, elkezdődtek a zenés éjszakai fürdőzések, október 30-án pedig medencés halloween partyra invitálják a vendégeket.

Az idei év forgalmát értékelve Marosi-Melles András elmondta, jó eredmény született, bár érződik a forgalmon a járványhelyzet és a megváltozott vásárlói szokások. Onnantól, hogy a védettségi igazolvány már nem volt feltétele a belépésnek, és a nyári jó idő bekövetkeztével elindult a vendéglétszám emelkedése, amely tartósnak bizonyult egész nyárra. A hétvégi forgalmak is nagyon szép emelkedést mutattak, ami pedig a számokat illeti, az idén beléptetett vendégek száma hamarosan eléri 300 ezret.

– A 2019-es évet tekintjük bázisévnek, abban az esztendőben érte el a fürdő az elmúlt öt év legkiemelkedőbb forgalmát. Elmondható, hogy a nyári hónapokban közel annyi vendég érkezett, mint akkor nyáron, tehát a bázisév körülbelül 90–95 százalékát elérte a vendéglétszám. Ebben a pandémiás évben ez egy nagyon jó eredménynek tekinthető – fogalmazott a fürdőigazgató.

Ezek is érdekelhetik