Vár állott, most kőhalom

2021.10.12. 14:00

Olvasóinkkal közösen nyomozva ismét a gaz és gyom nyomában jártunk a megyeszékhelyen

Szerkesztőségünknek jelezték a pécsi távolsági buszmegálló, illetve a Zsolnay Negyedhez közeli, Major utca végi parkoló elhanyagolt, gazos mivoltát – e területek helyzetének jártunk utána.

M. R.

Fotó: Löffler P.

A buszpályaudvar és környéke, mint azt a Biokomtól megtudtuk, a Volánbusz Zrt. tulajdona. Sms-rovatunkban jelezte olvasónk, a terület elhanyagolt, a növények gondozatlanok. Felmértük a helyzetet, valóban lenne mit javítani a növényzet állapotán. A virág- vagy növénytartó ládákban elszáradt, gazra emlékeztető maradványok szikkadoznak, a betontengert övező füves területek sincsenek a legszebb állapotban, némely fák és bokrok is elszáradtan ácsorognak.

Bár a helyzet még abszolút tűrhető, azonban megfontolandó olvasónk felvetése: így fogadjuk a Pécsre érkezőket? A város frekventált helyszínén álló közlekedési csomópont ennél igényesebb környezetet érdemelne. A pályaudvar a helyi turizmus szempontjából sem elhanyagolható, állapota meghatározza az utazók városunkról kialakított képét.

– Ritkán járok erre, de mindig úgy érzem magam, mintha visszautaztam volna az időben ötven évet. Ennél esztétikusabb környezetet is el tudnék képzelni a várakozáshoz – nyilatkozott egy utas.

Másik terület, amelyet körbejártunk, a Major utcai parkoló volt. A helyszín valóban nem egészen méltó a Zsolnay Negyedhez, több helyütt is burjánzik a gaz. Azonban, mint megtudtuk, ez a parkoló nem a Zsolnayhoz, s nem is a Biokom fennhatósága alá tartozik, hanem magántulajdon, egy közeli üzleté, amelynek tulajdonosai a Negyed vendégeinek is elérhetővé teszik a parkolást, ugyanis egyszerűbben megközelíthetőnek tartja a Major utca végi területet néhány közlekedő.

A Major utcában a ZSÖK parkolóját verte fel a gaz.

A Zsolnay Negyed ilyen módon nem tudja a parkoló állapotát befolyásolni. Egy ottani alkalmazott érdeklődésünkre kiemelte, a Negyed vendégeit kifejezetten a számukra fenntartott, Zsolnay Vilmos utcai 210 férőhelyes parkolóházba várják.

Megemlítendő, hogy a város, köztük a belváros számos helyszínén a gazos, elhanyagolt állapotok augusztusi cikkünk óta kevés javulást mutatnak, az elvadult gyomnövényzet néhány kiemelten forgalmas belvárosi területet, főteret és sétálóutcát leszámítva legtöbb helyen állandó vendég. A járdaszegélyek és parkolók állapota továbbra is nagyobb odafigyelést igényelnének a rendezettebb városkép érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában