Egy jó ügy érdekében

2021.10.21. 18:47

Összefognak az embertelen bánásmód ellen

Szándéknyilatkozatot írtak alá a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karának kezdeményezésére egy kutatóközpont létesítésére, mely az emberkereskedelem elleni küzdelem jegyében fog működni.

Mohay Réka

Forrás: PTE

Fotó: Csortos Szabolcs

Az alapító szervezetek együttműködésével újszerű elméleti és empirikus kutatások fognak zajlani a téma európai uniós és nemzetközi jogi összefüggéseiben.

A központ a Holland Királyság budapesti nagykövetségével, Magyarország hágai nagykövetségével és a holland rendőrséggel partnerségben alakul meg. A holland rendőrség számára is fontos e téren a felsőoktatási szférával való együttműködés. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara kiváló partner, hiszen a nemzetközi projektek és az uniós igazságügyi joganyag kutatása komoly előzményekre nyúlik vissza.

A szándéknyilatkozat október 21-i ünnepélyes aláírásán részt vett Dr. Jorn van Rij, a holland rendőrség képviselője, Désirée Bonis holland nagykövet, Miseta Attila, a PTE rektora, Fábián Adrián, a PTE ÁJK dékánja és Mohay Ágoston, a jogi kar dékánhelyettese és a projekt vezetője. A kutatóközpont eredményei elméleti és gyakorlati szakemberek segítségére is lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!