Már hagyomány

2021.10.28. 19:14

Ötödik alkalommal töltenek kolbászt

 Öt évvel ezelőtt született meg az ötlet, hogy egy őszi gasztrofesztivált rendeznek Mágocson.

Zs. J.

Az ötletet tettek követték, és idén november 13-án már az ötödik alkalommal rendezik meg a Mágocsi Disznótoros és Kolbásztöltő Fesztivált. A rendezvény főeleme a kolbásztöltő verseny, melynek célja, a hagyományok ápolása, őrzése, a hagyományos receptek alapján készülő különféle kolbászok bemutatása.

A idei versenyre ötfős csapatok jelentkezését várják november 5-ig. Számukra öt kiló kolbászhúst, víz- és áramvételezési lehetőséget, valamint egy sörpadgarnitúrát biztosítanak, a többi eszközt (kést, darálót, töltőt, belet, fűszereket, sütőt) a versenyzőknek kell beszerezniük. Az elkészült kolbászkülönlegességeket a zsűri több szempont alapján értékeli: kolbász betöltése, a megsült kolbász zamata, íze, de a csapatok megjelenésére, a munkafolyamatokra is odafigyelnek.

A november 13-i fesztiválon Simon Boglárka és Kovács Szilárd, az Operett Színház tagjai is fellépnek, illetve az Asteak zenekar gondoskodik a jó hangulatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában