„Ne féljetek…!”

2021.10.23. 13:00

Szent II. János Pál vérereklyéje érkezett Pécsre

Szent II. János Pál pápa liturgikus emléknapját ünnepelték október 22-én.

bama.hu (forrás: Pécsi Egyházmegye)

Forrás: Pécsi Egyházmegye

A Szentatya negyvenhárom évvel ezelőtt – pápává választását követően – azon a napon mutatta be székfoglaló szentmiséjét a Szent Péter Bazilika előtti téren. Itt hangzott el prédikációjában a „Ne féljetek…!” kezdetű buzdítása, amely szinte védjegyévé vált. Emléknapja alkalmából a Pécs-Szent II. János Pál Plébánia búcsút tartott.

A pécsi Szent II. János Pál-kápolnában a 18.00 órakor kezdődött ünnepi szentmise fő celebránsa Paweł Sobstyl atya volt. A lengyel lelkipásztor – aki a varsói Gyermek Jézus Plébánia plébánosa és egyben a varsói magyarság lelki vezetését ellátó pap – ez alkalommal ezüstmiséjét mutatta be. A lengyel testvér-plébánia Boldog Jerzy Popiułeszko vértanú vérereklyéjével ajándékozta meg egyházközségünket 2020-ban, mely a Szent II. János Pál-kápolnában került elhelyezésre.

Paweł atya mostani látogatása során ismét értékes ajándékkal érkezett hozzánk: a szentmise végén ünnepélyes keretek között átadta Szent II. János Pál vérereklyéjét, melyet Stanislaw Dziwisz bíboros úr, a szent pápa egykori titkára küldött az egyházközségünknek.

A szentmisét és ereklyeátadást követően emlékfa ültetetés volt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus emlékére, majd agapéra hívták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!