Nem csak a 20 éveseké

2021.10.08. 10:45

Szüreti bál, játékos agytorna, csapatverseny és mecseki túrák jönnek

Másfélszáz idős ember szerepelt a Nyugdíjasok Egyesületének kultúrrendezvényén szeptember 25-én a Széchenyi téren, több száz fős közönség előtt – tudtuk meg Lovák Ibolyától, az egyesület elnökségi tagjától.

Mészáros B. E.

Fotó: L. I.

Immár ötödik alkalommal rendezték a nyugdíjasokból álló kórusok, tánccsoportok, hangszeres szólisták bemutatóját a Tanuló Város Fesztivál keretében és más korcsoportokat is bevontak a programba, mert ez az esemény a kapcsolatteremtésről is szól.

Derűs időben lépett színpadra a Baranya Bokréta Népdalkör, az Énekvarázs Dalkör, az Asszonancia Női Kar, a Nyugdíjasok Körzeti Egyesülete – Pécsvárad Férfikórus. A táncosok közül az Első Pécsi Szenior Örömtánc Csoportot, a Pécsszabolcsi Tánccsoportot, a Pécsváradi Nyugdíjas Hagyományőrző Tánccsoportot, a BM Tánccsoportot láthattuk és Borsós István tárogatójátékát élvezhettük. A fiatalabb korosztályokat pedig a Fonti Five Táncműhely és a Bátai Sárköz Néptáncegyesület képviselte.

Fotó: L. I.

Eközben a nyugdíjas-egyesület külön sátorban kínálta programfüzeteit, szolgáltatásait és tájékoztatást adtak az egyesületbe történő jelentkezésről is. Aki ide készül, annak egyébként elég kitölteni egy nyilatkozatot és befizetni az éves 1800 forintos tagdíjat. Mindezért rendszeres tájékoztatást kap a rendezvényekről (buszos túrákról, kultúreseményekről stb.). Az egyesület érdekképviseletet is ellát és különböző tematikával több tucat szervezet van, ahová csatlakozhatnak az új tagok. További részleteket a www.nyugdijasokegyesulete.hu honlapon, és a csoport Facebook-oldalán lehet megtudni.

Ez jön októberben

A Slyvenben szombaton 16 órától szüreti bál lesz (elővételben elkelt minden jegy). Játékos agytorna címmel október 16-án délelőtt a Pákolitz Művelődési Házban csapatversenyt hirdetnek, a Szenior Kiránduló csoport pedig csatlakozik a Világ Gyalogló (Hó)napi rendezvényhez, melynek keretében október 7-én 8.30 órakor túrára indulnak az Égervölgyből a Jakab-hegyre. Október 14-én pedig az Állatkert-Dömörkapu-Bertalan szikla-Tettye útvonalat járják végig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!