fő az egészség

2021.10.26. 07:53

Védettségi igazolvánnyal látogatható a pécsváradi otthon

A koronavírus- járvány okozta megbetegedések száma ismét növekedést mutatott az elmúlt hetekben, így a Pécsváradi Gondozási Központban élő idősek védelmében korlátozásokat vezettek be, amely visszavonásig érvényes.

Czine Vanessza

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az intézményben lakó rokonát csak egészséges személy látogathatja meg. A lehetőséggel csak az a személy élhet, aki mindkét oltással rendelkezik. 18 év alatti személy, védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphet az intézmény területére.

Mindezt előre egyeztetett időpontban tehetik meg, ennek értelmében engedély nélkül belépni tilos. Erre időkorlátot vezettek be, mindennap délelőtt 9.30–11 óráig, délután 15 órától 16.30-ig. Ha a látogatás kerítésen keresztül történik, minimum 2 méteres távolság betartása szükséges. Rossz idő esetén, az intézmény látogatószobájában biztosítanak helyet. Amennyiben a lakó egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy a szabadba kimenjen, úgy egyszerre csak egy ember látogathatja meg, megfelelő védőfelszerelésben, amelyet az intézmény biztosít.

Csomagot továbbra is fogadhatnak, azokat a nővérek megfelelő fertőtlenítés után adják majd át a számukra. Amennyiben a bentlakó minkét oltással rendelkezik és védettségi igazolványát is már kézhez kapta, az intézményvezetővel történő egyeztetés után elhagyhatja az otthont.

A dolgozók arra kérik a családtagokat, hogy a lakók érdekében mindenképpen vegyék figyelembe ezeket a szabályokat, viseljenek szájmaszkot az intézmény teljes területén, és ezen felül fokozottan ügyeljenek a kézfertőtlenítés szabályaira is.

A kiemelt kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában