A szociális munkásokat díjazták

2021.11.15. 18:30

A segítő gondoskodás a társadalom fejlettségére vall

A Szociális Munka Napja alkalmából tartottak ünnepséget hétfőn, ahol a szociális szférában dolgozókat jutalmazták.

Mohay Réka

Az ünnepen Kocsis József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének elnöke köszönetét fejezte ki az intézmények dolgozóinak, akik a járvány alatt is példaértékűen helytálltak. Nyőgéri Lajos pécsi alpolgármester többek közt a díjazottak empátiáját és szakmai tapasztalatát emelte ki.

Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese arra biztatta az egybegyűlteket, legyenek büszkék munkájukra, az egész társadalom előtt hirdetve feladatuk fontosságát.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára elmondta, januártól húsz százalékkal emelkedik a szociális szektorban dolgozók bére. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, egy társadalom fejlettségét az mutatja meg, hogy az elesettekkel, illetve az őket segítőket milyen figyelemben részesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!