Segíteni jó!

2021.11.30. 12:28

Élelmiszert gyűjtöttek Szigetváron az ünnepek közeledtével

Az Élelmiszerbank idén is közös segítségnyújtásra hívta az ország lakosságát, hogy könnyebbé tegyék az ünnepi időszakot a nehéz sorsú emberek számára.

Mohay R.

Miskolc, 2020. november 27. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei tartósélelmiszer-adományt pakolnak a Tesco áruházban Miskolcon 2020. november 27-én. A koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére és az ünnepi idõszak megsegítésére a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi karácsonyi adománygyûjtését. Három napon át, november 27-én, 28-án és 29-én országszerte közel 160 település több mint 250 áruházában várják a lakosság élelmiszer-adományait. MTI/Vajda János

Forrás: MTI / Illusztráció

Fotó: Vajda János

A Szigetvári Család és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat idén is részt vett a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtő akciójában immár hatodik alkalommal, és 1004 kg tartós élelmiszert gyűjtött a rászorulóknak. Az összegyűjtött élelmiszert karácsonyig személyesen juttatják el a családoknak a központ és szolgálat munkatársai.

Elsősorban olyan alapvető fontosságú termékek érkeztek, mint tészta, konzervek, rizs, liszt, cukor és étolaj, de az összegyűjtött bébiétel, tartós tej és különféle édességek is fontos részét képezik majd az élelmiszercsomagoknak, amelyek a következő hetekben kerülnek a rászorulókhoz.

Az Élelmiszerbank gyűjtéséből összesen 70.000 ember részesül majd, a felajánlásokból nagycsaládosok, idősek, fogyatékkal élők, hajléktalanok, gyermekotthonok lakói egyaránt kapnak. A tartós­élelmiszer-gyűjtésre a Tesco Otthonról szolgáltatás keretén belül december 5-ig még lehet adakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!