Múltidéző

2021.11.12. 17:30

Jubileumát ünnepli a pécsi Bóbita Bábszínház (galéria)

Idén ünnepli az alapításának hatvanadik évfordulóját a Bóbita Bábszínház.

Fülöp Z.

Nagy sikert aratott 2009-ben a Jóságos óriás bemutatója a bábszínházban

Fotó: Laufer László

Emlékszem, amikor először voltunk a Bóbitában. Kicsit megilletődve ültünk a Mária utcai épületben, nem tudtuk, mire számíthatunk – voltak saját, gyerekkori bábélményeink a fővárosból, jók is, rosszak is, Misi mókus kalandjait például biztosan legalább háromszor végigültük fejenként, finoman szólva sem volt mindegyik emlékezetes, úgyhogy tartottunk attól, mit fognak látni a mellettünk ülő gyerekeink. Aztán amikor bő egy óra múlva hazafelé sétáltunk, s ők egymás szavába vágva idézték fel a kedvenc jelenteiket, megnyugodtunk. Mindannyiszor tudtuk, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Az alapításának hatvanadik évfordulóját idén ünneplő Bóbitának Pécs címerében is helyet kellene szorítani. Meg buszjáratokat szervezni a bábszínházba, az ország minden területéről, jöjjenek a gyerekek, jöjjenek a szülők. Mert ez egyedi, mert ez különleges. Mert jó. Jó volt a régi épületben is, s bár erős volt a kontraszt a külső és a belső között, azért a fél város megfordult ott sanszosan – de jó a mostaniban is, sőt, most van csak igazán a helyén.

Emlékszem, amikor legutóbb voltunk a Bóbitában. Jókedvűen ültünk a Zsolnay Negyedben, mert pontosan tudtuk, mire számíthatunk – voltak már élményeink tucatszám, csupa-csupa jó, mindannyiunknak más volt a kedvence, de volt közös nevező: hogy mindegyik előadás hetekre, hónapokra velünk maradt. A kezdésre várva biztosak voltunk abban, hogy megint olyat nézünk majd, ami feltölt majd hosszú időre. És hogy minden a legnagyobb rendben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában