Gratulálunk!

2021.11.11. 16:47

Másodszorra adták át a Becker Leonóra Díjakat

A Villány-Siklósi Bor­út Egyesület pénteken tartotta meg a Villányi Borvidék „határon átívelő borutak” elnevezésű pályázata keretében a „Borúti Információs Napját”.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Villány 20130923 Labdarúgás 2013 Bock József borász Fotó: Szabó Miklós Nemzeti Sport

Forrás: MW

Fotó: Szabó Miklós

A Siklósi Várban megrendezett programon lehetőség nyílt a borút egy kiemelt eseményének, a Borúti Gálaestnek a megszervezésére és a borúti szolgáltatók bemutatkozására is. Az ünnepi eseményt Kovács Boglárka Dóra, a Villány-Siklósi Borút elnöke és Riegl Gábor, Siklós polgármestere nyitotta meg.

A gála fénypontja a „Becker Leonóra Díjak” átadása volt. 2021-ben a megtisztelő elismerést Bock József, a Bock Pincészet tulajdonosa, borásza és a Siklósi Vár képviseletében Szentgyörgyváry Péter várkapitány vehette át. Ezúttal külön öröm volt az elismerő egyesület számára, hogy Becker Leonóra lánya, Hannah Daisy Foster, és Koczka Kornelia, a díjat felajánló keramikus művész személyesen is segédkeztek a díjak átadásában.

Bock Józsefnek, a Villányi Borvidék elnökének hatalmas szerepe van a villányi borvidék fejlődésében, Villány valódi arcának és fajtáinak a kialakításában. A Bock Pince az idén jubileumot ünnepel, ugyanis idén zajlott a 40. szüret Bock József borász vezetésével. Ez alkalomból egyébként egy ünnepi, Bock 40 Cuvée-t is kiadtak. A Szentgyörgyváry Péter várkapitány által vezetett Siklósi Vár az elmúlt négy évben folyamatosan növelte forgalmát, a korábban stagnáló évi 70 ezerről 100 ezerre emelkedett a látogatók száma. Egész évben kisebb-nagyobb programjaival és a színvonalas nagy rendezvényeivel országosan is felhívta magára a figyelmet.

Kétévente adják

A kitüntetést a borút hajdani elnökének áldozatos és odaadó szakmai munkája előtt tisztelegve alapították – György Márton borúti tag kezdeményezésére – 2019-ben, amikor a szervezet a megalakulásának 25 éves évfordulóját ünnepelték. Az elismeréssel a Villányi borvidék fejlődéséért és sikeréért, elismertségéért és népszerűségéért tevékenykedő magánszemélyeket és szervezeteket jutalmazza kétévente. A díjat két éve Tiffán Ede, valamint a Bartók Béla Férfikar kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában