Idén is sokan várják

2021.11.24. 15:40

Megújul az idén jubiláló Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár

Idén rendezik meg a 10. Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásárt, amely november 26-tól egészen december 24-ig tart. A jubileumi program újításait sajtótájékoztatón mutatták be.

Czine Vanessza

Komoly múlttal rendelkezik ez az örömteli esemény, de szeretnénk, ha ugyanilyen jövője is lenne – mondta Péterffy Attila, Pécs polgármestere. November 26-án, azaz pénteken veszi kezdetét a pécsi adventi vásár, amelyet minden évben rengeteg pécsi és környékbeli lakos már nagyon vár. Ez azért is örömteli esemény, mert idén immár tizedik alkalommal rendezik meg. Ezen apropóból jött az ötlet, hogy itt lenne az ideje a megújulásnak, amely a Pécsi Püspökség, az egyetem és több civil szervezet közös munkájának eredményeképpen jött létre.

Ennek hosszú távú célja amellett, hogy a pécsi családok az adventi vásár keretein belül tudjanak ráhangolódni a karácsonyra, az, hogy megpróbáljuk bevonzani a hazai és – amint természetesen biztonsággal lehet, – a nemzetközi turizmus szereplőit is. A szervezők szeretnének új helyszíneket is bekapcsolni az adventi vásárba, nem csak a megszokott Széchenyi teret és annak szűk környékét. Nem csak maga a díszítés a fontos, Felföldi László pécsi megyés püspök szerint, ha nincs mögötte lélek és szív, akkor az egész semmit sem ér.

A koronavírussal kapcsolatos jelenlegi szabályozások alapján az adventi vásár szabadon látogatható, míg a színpadi programokon való részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

 

Miben lesz más, mint a tavalyi?

Az épületfestő-gyerekrajzpályázatra az eddigiektől eltérő módon, már a középiskolások is pályázhatnak. Eddig több mint kétezer pályázat érkezett be. A Mecsekerdő Zrt. felajánlásából készül egy látványos, nagyméretű adventi koszorú, illetve a Széchenyi tér belső tere egységes dekorációt kapott. Pályázatok útján választották ki a vendéglátókat és a kézműveseket, ezáltal csak minőségi szolgáltatók vesznek részt a vásáron, valóban minőségi termékekkel. Mindemellett a gyerekprogramokra is nagy hangsúlyt helyeznek, hiszen találkozhatnak a Mikulással, meseolvasásokon vehetnek részt a mesekuckóban, népi játékokat nézhetnek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!