Halászni kell

2021.11.30. 20:00

Nem talál megfelelő embert a baloldali városvezetés a Pécsi Ellátó Központ élére

A Pécsi Ellátó Központ éléről tavaly novemberben távozott igazgató helyére harmadik alkalommal írtak ki pályázatot, egyre inkább úgy tűnik, hogy nem szívesen dolgoznak együtt a baloldaliakkal.

Bóka Máté

Fotó: L. L.

A kevésbé közismert, ám annál jelentősebb önkormányzati háttérfeladatot elvégző Pécsi Ellátó Központ (PEK) éléről tavaly novemberben távozott a korábbi, pénzügyekben és az önkormányzati szférában is jártas vezető „közös megegyezéssel”. A cég élére akkor fél évre ki is nevezték az utódját, aki szintén hozzáértő szakember volt, de az ő megbízatását Péterffy Attila, Pécs polgármestere visszavonta a belső ellenőrzés által állítólagosan feltárt szabálytalanságokra hivatkozva.

Ezt követően egy újabb, átmeneti igazgató kaphatta meg a vezetői széket, majd pedig pályázatot írtak ki. Barkóczi Csaba (Fidesz), a költségvetési bizottság tagja szerint immár harmadjára próbálnak meg alkalmas jelöltet találni a posztra, hiszen volt, hogy egyetlen pályázó jelentkezett, aki végül el se ment a személyes meghallgatásra. Mint mondta, azóta nincs végleges, megfelelő vezetője a PEK-nek, miután a korábbi vezetőnek, Decsi Jánosnak másfél évtizedes szakmai, városházi tapasztalata után távoznia kellett a posztjáról.

A pécsi önkormányzattól is megkérdeztük, hogy milyen személyt látnának szívesen a poszton, de nem feleltek, hanem a kérdésünk pontosítását kérték. Ezt követően elküldtük a részletes kérdéseinket, hogy az általános feltételek, mint például a felsőfokú végzettség, a legalább 18. életév betöltése, a büntetlen előélet mellett vajon pécsi szakembert szeretnének-e és milyen végzettséggel rendelkezőt, milyen szakmai tapasztalat lenne szerintük előnyös, politikai szempontból milyen beállítottságú vagy kötődésű személyt szeretnének: baloldalit, jobboldalit, vagy ez számukra egyáltalán nem lényeges? Az önkormányzat azonban nem válaszolt a megadott határidőre.

Információink szerint mindenesetre abból, hogy a cégek többségéhez „felügyelőket”, szinte magánnyomozóként működő ügyvédeket küldött a baloldali városvezetés, már azoknak is kezd elege lenni, akik korábban a jelenleg még regnáló baloldalra tették le a voksukat két éve. A cégvezetők szerint ugyanis nem mindig dönthető el, hogy valós vagy csak vélt szabálytalanságokat találnak, találtak az általuk irányított cégnél velük szemben vagy a társaság gazdálkodása kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában