Megbukott a jelentés

2021.11.30. 07:00

Rendkívüli ülés lesz a meszesi centrum miatt

Hiába számolt be részletesen a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottságon a meszesi közbiztonsági centrum kivitelezésének részleteiről a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH), azt még a baloldali képviselők sem tartották elfogadhatónak. Homályos, hogy kinek és miért volt annyira sürgős a beruházás.

Bóka Máté

Fotó: L. L.

– Helyi viszonylatban a közel 17 ezer forintos burkolási munkadíj és az 52 millió, négyzetméterenként közel 400 ezer forintos felújítás egyértelműen sok – mondta Berényi Zoltán, az ÖPE önkormányzati képviselője még tavasszal arról a munkáról, amelyet Meszesen végeztek el annak érdekében, hogy ott létrehozzanak egy közbiztonsági centrumot. A feladatot a Pécsi Vagyonhasznosító égisze alatt végezte el egy magáncég, a forrást pedig az önkormányzat biztosította. Miután a munkálatok elszámolása a Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság éves ellenőrzési tervébe is bekerült, ezért a minap ezt is tárgyalta a grémium, de amikor el kellett volna azt fogadni, akkor két MSZP-s és a baloldali koalícióba belépett LMP-s is tartózkodott, így végül a bizottság nem is mondott igent a beszámolóra.

Az MSZP-s Schmuck Roland az ülésen ki is jelentette, hogy nem műszaki ellenőr és nem igazságügyi szakértő, ezért nem tudja megítélni a tételek helyességét, emiatt tartózkodik.

A kivitelező kiválasztásának gyorsasága kapcsán az MSZP–DK-s tengely által irányított városvezetés kinevezettje, Szabó Szilárd, a PVH vezére egyébként arra is hivatkozott, hogy a munkákra nagyon szűk határidőt kaptak a városvezetéstől, és a vállalkozó által bejelentett pótmunkaigényeket nem is fogadták el. Arról viszont már nem ejtett szót, hogy ennek a sietségnek pontosan mi is volt az oka. Ez pedig azért is lenne fontos, mert átadása óta is erősen megkérdőjelezhető a létesítmény jelenlegi formában való létjogosultsága is, hiszen mint korábban megírtuk, a centrum a helyiek szerint gyakran teljesen üres, és be is van zárva, volt, aki már arra panaszkodott, hogy amikor a kislánya biciklijét ellopták, a centrumban akart segítséget kérni, de nem talált ott senkit.

Csizmadia Péter (Fidesz), a bizottság elnöke éppen ezért igazságügyi szakértőt kérne fel, hogy kiderüljön, volt-e, történt-e szabálytalanság a centrum építésekor. Ennek érdekében rendkívüli bizottsági ülés összehívását kezdeményezi, hogy szakértő felkéréséről döntsön a grémium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!