Helyi érték a kapcsolat

2021.11.01. 16:39

Szerintünk ezek a leghasznosabb pécsi Facebook-csoportok

A Facebookon szinte bármilyen csoportot lehet találni. Ebben a cikkben viszont azt a tíz helyi csoportot gyűjtöttük össze, ahova – érdeklődési körtől függően – bárkinek érdemes csatlakoznia.

B. G.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Wachiwit

Pécsen Hallottam: Talán a legpopulárisabb „minden ami Pécs” szerű oldal. Szinte bármilyen témával kapcsolatos bejegyzést találhatunk itt. Valószínűleg pont ezért hasznos ez a csoport, mert mindig találunk valamilyen érdekes helyi dolgot.

Adok-veszek Pécs: Ki ne szeretne jó áron megszabadulni használt dolgaitól, és olcsón venni újakat? Ez a több mint nyolcvanezer tagot számláló csoport az egyik legjobb választás erre a célra. Ezekből a csoportokból rendkívül sok fajta létezik, adott termékekre specializálódva. Érdemes körbenézni mindegyikben.

Állás keres kínál Pécsett: Ha esetleg nem járt sikerrel a hagyományos álláshirdetésekkel foglalkozó portálokon, lehetősége van körbenézni a helyi Facebook-csoportokban is.

Pécsi Zenészek: Minden ami Pécs és zene. Jam, koncert és egyéb szervezés, zenével kapcsolatos csevegés, zenésztárs keresés, és természetesen hangszerek minden mennyiségben.

Hova menjek ma este Pécsett: Ha véletlenül nem a bama.hu-n nézné meg, hogy milyen fergeteges bulik várhatók a hétvégén, érdemes benézni ebbe a csoportba is. Ez egy rendkívül egyszerű csoport, ahova egymás után mindenki megosztja az épp aktuális, általa ismert programokat.

Régi Pécs: Itt régi pécsi fényképeket, képeslapokat, videókat és helytörténeti érdekességeket lehet megosztani és nézegetni, szinte korlátlan mennyiségben. Garantált a nosztalgia.

Albérlet Pécs: Pécs és vonzáskörzetében található kiadó ingatlanokkal foglalkozó csoport. Szintén megéri benézni, hogyha a külön ezzel foglalkozó oldalakon nem járnánk sikerrel. Persze, amennyiben lakótársat vagy szobatársat keres, arra is talál külön csoportot.

Sebességmérés/útinform. Pécs: Ha valami történik, itt megtudhatja. Traffipaxok, balesetek, dugókkal kapcsolatos információk, jó tanácsok.

Pécsen és környékén gazdikereső, elveszett, talált, állatok csoportja: Mindenkinek fontos kedvence jóléte, és sokan vannak, akik szeretnének tenni is az állatokért. Ez a csoport ehhez ad segítséget.

Pécsi Kosár Közösség: Mint arról lapunk korábban beszámolt, a Pécsi Kosár Közösség múlt évben alakult. A szervezők felvették a kapcsolatot a helyi őstermelőkkel, akiknek az áruit (gyümölcsöket, zöldségeket, tejtermékeket, lekvárokat, savanyúságokat, pék­árut, gyümölcsleveket) a közösségi oldalukon kínálják eladásra. Az aktuális listát minden héten szerdán teszik közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!