Mathias Corvinus Collegium

2021.11.28. 11:14

Szükség van a vallások nyújtotta útmutatásra

Az információhoz való korlátlan hozzáférés, a bőség, az önmegvalósítás és az egyéniség térnyerésének eszméje, ezek túlhangsúlyozása járulhat hozzá a vallásoktól való eltávolodáshoz – hangzott el a Mathias Corvinus Collegium pécsi rendezvényén.

M. R.

Az eseményen Paul Peter Gilfillan, az skóciai Edinburgh-i Egyetem szociológus docense tartott előadást Hogyan mozgatják a vallások a világot? címmel. A 21. századi ember számára a vallás nem része a mindennapi életnek, főleg a fiatalok esetében.

– A tapasztalatom az, hogy a mai fiatalok spirituális szinten tudatlanok. A mai szabadelvű világunkban az értéksemleges materiális vágyak iránti igényekre és az egyéniség kiteljesítésére, az önmegvalósításra helyeződik a hangsúly. Ilyenkor azonban sokszor felmerül a kérdés, mennyire etikus az önmegvalósítás, milyen tagjai leszünk így a társadalomnak? Ezt a közösségi szemléletet kell erősíteni és értékalapú választ adni, amely a tradíciók és a vallás szerepéről is felvilágosítja a mai fiatalokat

– hangsúlyozta Paul Peter Gilfillan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!