Jegyeket, bérleteket

2021.11.04. 12:15

Testkamerákat kapnak az ellenőrök a pécsi buszokon

A menetjegyellenőri intézkedések, eljárások szakszerűsége, valamint az ellenőröket érő esetleges tettlegesség, inzultus is visszakövethető lehet annak a testkamera rendszernek a segítségével, amelyet november 2-án, hétfőn kezdett tesztelni a Tüke Busz Zrt.

bama.hu (forrás: Tüke Busz Zrt.)

Budapest, 2020. május 4. Jegyellenőr arcmaszkban a Keleti pályaudvart elhagyva 2020. május 4-én. A kormány intézkedésit követve a védekezés második szakaszában május 4-től kötelező a szájmaszk viselése a tömegközlekedésben résztvevőknek. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az elektronikus eszköz hangot nem rögzít, a kamerák 12 órás folyamatos üzemmódra képesek.

Az ellenőri intézkedések során több olyan eset fordult elő, és ezzel kapcsolatos jelzés, észrevétel érkezett a társasághoz, amely a közösségi közlekedést igénybe vevő utasok és a Tüke Busz Zrt. jegyellenőrei közötti nézeteltérésre, incidensre világított rá. Ezeket a konfliktusos helyzeteket utólag nehéz rekonstruálni, így kétséges helyzetekben a testkamera által készített felvétel bizonyítékot adhat a panaszok kivizsgálásához. A testkamera tesztelésével a társaság azt várja, hogy a menetjegy ellenőrzések során az utasok részéről növekszik az együttműködési hajlandóság, egyúttal csökken az ellenőrzések miatti konfliktushelyzetek, viták, félreértések száma.

A Tüke Busz Zrt. úgy véli, az ellenőri testkamera látványának visszatartó ereje számos konfliktus elkerüléséhez járulhat hozzá, hiszen a videofelvétel készítésére történő figyelemfelhívás, vagy akár csak az eszköz látványa alapvetően visszatartó erővel bír.

A kiemelt kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!