kezdődhet a munka

2021.11.06. 07:00

Végre elindulhat a pécsi körzet rendbetétele

Miközben egy DK-st választottak meg egyéni képviselőnek a pécsi Ispitaalján, a helyiek is azt érzik, inkább Barkóczi Csaba intézkedik ügyeikben, hiszen a fideszes képviselő kiállása után vág bele a Biokom a Szabadság úti fák rendezésébe is.

Bóka Máté

Fotó: L. L.

– Másfél évvel ezelőtt keresték meg először a város polgármesterét, s jelezték az önkormányzatnak, hogy a Szabadság úti fák elmaradt metszése miatt számos panaszuk van az ott lakóknak. A madár­ürülék az autókra hullik, a letört faágak pedig rengeteg kellemetlenséget, károkat okoznak a lakóknak – számolt be a történtekről Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő szeptember közepén, aki szerint az utca rendbetétele azért is lényeges, mert a vasúttal Pécsre érkező turisták, külföldi diákok először a Szabadság utcával találkoznak.

Akkor arról is beszéltek a helyi polgárok – akik Pécsen talán már az utolsó olyan civilek, akik nevüket vállalva még ki mertek állni a baloldali városvezetés idején az igazuk mellett –, hogy még aláírásokat is gyűjtöttek, és a környékbeli házakból összesen hetvenen értettek egyet az ügyükkel.

Az érintettekkel az Ispitaalján tevékenykedő Barkóczi Csaba vette fel a kapcsolatot, aki másfél évnyi küzdelem után érte el, hogy a fákat megmetsszék, a száraz gallyakat eltávolítsák, holott a területnek elvileg van egy DK-s egyéni képviselője Auth István személyében.

A Biokom azt közölte, a Szabadság úti fasor teljes körű metszését utoljára 2016 decemberében végezték el, azóta csak egy-egy fát érintő beavatkozások voltak. November 8-tól azonban a körülbelül nyolcvan fa metszését saját emelőkosaras autójukkal több ütemben, szakaszosan végzik majd el. A beavatkozások idejére az adott nap az érintett fák alatt a parkolás tilos lesz, és környezetükben a forgalmat is korlátozzák – rövid időre akár a teljes forgalmat meg kell majd állítani – annak érdekében, hogy a fákhoz hozzáférjenek, a munkát biztonsággal elvégezzék. Törekszenek arra, hogy a buszforgalmat ne zavarják. A munkák nagyjából két hetet vesznek igénybe.

Dolgozik és a baloldal nem kedveli

A közgyűlésben a Fidesz-frakcióban ülő Barkóczi Csaba többször került már összetűzésbe a városvezetéssel, mert számos alkalommal fogalmazott meg kritikát a cégvezetők és képviselők megemelt fizetése, illetve az átvilágító ügyvédekre költött súlyos tízmilliók miatt. A nemzeti oldal politikusa azonban helyi ügyekre is felhívta a figyelmet, így az ispitaaljai közterületek állapotára, de az ő közbenjárására tűnt el az Ércbányász utcából az a gumilerakat, ami meglehetősen bosszantotta az ott lakókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában