Megtartó erő a kapcsolat

2021.12.16. 11:30

A fiatalokat és az idősebbeket egyaránt várja a Magyar Pünkösdi Egyház Reménység Gyülekezet

Száz éve van jelen hazánkban a pünkösdi mozgalom, mely egyházzá a harmincas években vált. A pécsi gyülekezet pedig 1934 óta működik, mely ma Magyar Pünkösdi Egyház Reménység Gyülekezet néven van jelen a városban. A közelmúltban hálaadó istentisztelettel és közös szeretetvendégséggel ünnepelték a jubileumot.

Mohay Réka

– A tagjaink 60 százaléka a fiatalok és középkorúak közül kerül ki. Ez azt mutatja, az ifjabb generációk is jól érzik magukat a közösségben. Egymás közt is tartanak vacsorákat, közös imádságokat, kirándulásokat. Sokan a családjuk által kerülnek hozzánk, de gyakran jönnek „kívülről” is érdeklődők a közösségi alkalmakra – mesélte Kázmér Pál presbiter, nyugalmazott lelkipásztor, aki huszonkét évig vezette a pécsi gyülekezetet. 

– Fontos, hogy a közösség ne öregedjen el, hanem folyamatosan megújuljon. Az egymással és az Istennel való kapcsolat kell hogy a gyülekezetben tartsa az ifjúságot, nem pusztán a kötelességtudat – tette hozzá a presbiter. 
– Fontos mérföldkő volt a gyülekezeti ház felépítése, mely hat év munka után, nagyrészt a közösség tagjainak köszönhetően készült el, 30 évvel ezelőtt. 
A gyülekezet vasárnap dél­előtti istentiszteleti alkalmait, valamint a keddi bibliaóráit online is közvetítik, így a Facebook-oldalukról élőben, az interneten is követhetők. 
 

– Szeretnénk maiak, modernek lenni, aktuális formában közvetíteni a jézusi üzenetet. A fiatal tagjaink a zenei szolgálatban is közreműködnek, törekszünk e téren is a modernségre – mondta a közösség lelkipásztora, Lettner Gábor. 
– Az istentiszteletek és a programok alkalmával igyekszünk családias légkört teremteni, szeretettel és befogadással tekinteni mindenkire. Isten természetfeletti erejét szeretnénk átélni és másoknak is megmutatni – fogalmazott a lelkipásztor. 
 

A pécsi pünkösdi keresztények változatos programokat szerveznek, idősek napja, férfi és női alkalmak, házaspároknak szánt beszélgetések, valamint nyári táborok és kirándulások is segítik a személyes hit és a közösség építését. 
– Minden egyházi háttér nélkül mentem el életem első istentiszteletére 1992-ben, akkor még Budapesten. Csecsemőkorom óta tartós betegséggel küzdöttem és bár soha nem láttak még a közösségben, a lelkipásztor imádságában magamra ismertem, amikor a Szentlélek sugallatára értem imádkozott. Természetfeletti gyógyulást tapasztaltam meg itt, a betegségem csodálatos módon elmúlt – tett tanúbizonyságot Gábor. 
 

– Az egyház elnevezése is a Szentlélek kiáradásának ünnepére, pünkösdre utal. A köztudatban talán kevésbé hangsúlyos ez a nap, pedig a Lélek ruház fel minket erővel, hogy Jézus követőivé és tanúivá váljunk – mondta a lelkipásztor, aki azóta környezetében és családjában is tapasztalt több csodás gyógyulást. 
 

Jótékonysági koncertet is szerveztek

A jelenleg 140 fős gyülekezet számára fontos a többi keresztény felekezettel való kapcsolattartás is. A közös összefogás eredményeként december 14-én este jótékonysági koncertet szerveztek Nemzetek Karácsonya címmel a Kodály Központban. Karácsonyi dallamokat hallhatunk a különböző népek hagyományaiból, régi és új szerzeményeket egyaránt megszólaltatva. Az összegyűlt adományt a Gyermekklinika javára ajánlják fel egy speciális műszer megvásárlására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!