Eljöttek az angyalok

2021.12.17. 10:01

A Meixner iskolába járó gyermekek kaptak ajándékot Mohácson

A feldíszített fenyőfa alatt a díszes csomagolású dobozokat a Selyemgyár Kulturális Negyedben a Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kisgyerekei egy ideig csak vágyakozva nézegették a széksorokból csütörtökön - írja a Mohácsi Újság.hu.

Berta Mária (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Azért az életkorban hozzájuk hasonló Attitüde Balettcsoport bemutatóját, a tüllszoknyás apróságoknak a tiszteletükre adott műsorát ámulattal fogadták, de a lelkes tapsolásuk alatti izgatott zajongásuk egy szempillantás alatt váltott néma csendre, ahogy megjelent a teremben a Mikulás.

Idén a kulturális negyed meghirdette cipősdoboz akciót száz Meixneres óvodás és iskolás jutalmazására szánták, ám végül százhúsz ajándékra írhatták rá a nevét annak a kislánynak, kisfiúnak, akik majd mindegyike személyesen vette át azt a Mikulástól.

A város lakói, diákjai, sportegyesületek tagjai, a Mohácsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság-, és mások mellett az Infobit Informatika és Irodatechnika dolgozói adományait aki betegség, vagy egyéb ok miatt a helyszínen nem tudta átvenni, annak eljuttatják az ajándékát.

A gyermekintézményt egyébként az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoport minden ádventben, így idén is 40-50 Angyalbatyuval lepi meg.

 

A város és térsége rászoruló óvodásainak, valamint az alsó tagozatos diákjainak, ahogy közel egy évtizede rendszeresen, idén ismét 500 ajándékcsomagot készített közösen az Új Ház Centrum-Gráf Trans Kft. és a GrinBau Kft.

Az egymilliós adományból édességekkel gazdagon megpakolt csomagokat a társaság dolgozói készítették, a kiszállításban segédkező manók pedig a Mohácsi Torna Egylet foci- és kézilabdacsapatának tagjai voltak.

 

Az adományozást szervezők sorába lépett ebben az évben a Busóudvar kollektívája is. A maguk felajánlása mellet meghirdették a BusoCaritas gyűjtést, kedvezményezettnek pedig a Pándy Kálmán Otthon lakót jelölték meg.

Hozzájuk karácsonyig folyamatosan érkeznek a csomagok, amelyek tartalma elsősorban gyümölcs, élelmiszer és az édesség mellett társasjátékok, illetve különböző kreatív eszközök.

 

Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere a Selyemgyár Kulturális Negyedben mikor letette a maga ajándékát, megjegyezte: „Ne felejtsük el, hogy amíg sokunknak természetes, hogy a fa alatt ajándékok sorakoznak, vannak, akiknek ez nem olyan magától értetődő. Mi, felnőttek talán még csak-csak megvolnánk ajándék nélkül, de szívszorító arra gondolni, ha egy gyermekhez nem jön el a Jézuska."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában