Díjmentes internet

2021.12.07. 14:14

Az okostelepülések sorába lépett már Szászvár is

Az „okostelepülések” sorába Szászvár is belépett – a fejlesztésre egy európai uniós pályázat keretében 15 ezer eurós vissza nem térítendő támogatást nyert a szászvári önkormányzat, amelynek köszönhetően a Május 1. téren, a Bányász Parkban, a Szászvári Vár területén, a felnőtt orvosi rendelőben, valamint a Szászi Piac és a gyermekorvosi rendelő körzetében díjmentesen biztosított az internet elérhetőség mindenki számára.

W. K.

Zártkerti útjai korszerűsítésére is sikeresen pályázott a település – csaknem 20 millió forintot nyertek a Herman Ottó-program keretében, a közelmúltban született döntés szerint.

 

A tulajdonosok által naponta művelt kiskertek, szőlők mellett elhaladó, a temetői horgos folytatásaként húzódó földút – amelyet kirándulók, tájfutók is rendszeresen használnak – mintegy 250 méteres szakaszának felújítására nyílik lehetőség a támogatásnak köszönhetően.

A fejlesztés eredményeként az érintett területen található kertek könnyebben megközelíthetővé válnak, illetve a víz­elvezetés problémája is megoldódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!