Megelőzés

2021.12.21. 16:32

Életet ment a szűrés, a méhnyakrák gyógyítható

Rózsaszínbe borul a tévétorony januárban egy hétre, az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét apropóján, amelyet jövőre január 17-től 23-ig tartanak.

W. K.

A betegek gyógyulásában segítő kezet nyújtó és a megelőzés fontosságának minél szélesebb körben való propagálását célul kitűző Mályvavirág Alapítvány pécsi szervezete ezúttal is csatlakozott a kezdeményezéshez – már dolgoznak a programok előkészítésén. 
 

„Életem gyöngye” – ez a megelőzési hét mottója, legfontosabb célja pedig felhívni a figyelmet arra, hogy az időben felismert méhnyakrák gyógyítható, ezért kiemelkedően fontos a szűrésen való részvétel. 
 

Jövőre a terv szerint Meszesen tart a Pécsi Mályvavirág Pont egy rendezvényt, ahol az érdeklődők hasznos, a betegséggel kapcsolatos információkhoz juthatnak, és a megelőzés lehetőségeit is megismerhetik. A beszélgetések alatt a hagyományoknak megfelelően a résztvevők a méhnyakrák elleni védelmet szimbolizáló gyöngyökből a betegségben érintettek összetartozását, a közös gyógyulást jelképező karkötőket készíthetnek, amelyeket aztán a szülészeti klinikán fekvő betegeknek ajándékoznak. 
 

Egy látványos, drótból készült mályvavirágszobor is érkezik majd a megelőzési héten Pécsre, ami emlékhelyként szolgálhat majd többek közt a betegségből felépültek számára. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!