Modern körülmények

2021.12.15. 14:59

Nagyszabású fejlesztések lesznek a pécsi szülészeti klinikán

Közel hárommillió forintos támogatást kapott a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika terhespatológiai osztálya. A gyűjtést Fehér Andrea főnővér kezdeményezte, amelyet magánemberek és cégek mellett a Baranya Megyei Önkormányzat, Almás Roland, Szabadszentkirály polgármestere, valamint Nagy Csaba országgyűlési képviselő is nagyban támogattak.

Mohay Réka

– Ezen az osztályon töltik a legtöbb időt a kismamák, ugyanis ide azok kerülnek, akik veszélyeztetett terhesek, vagy valamilyen betegséggel küzdenek,  például cukorbetegséggel és magas vérnyomással. Az ő mindennapi komfortérzetünkhöz szeretnénk hozzájárulni azzal, hogy a berendezéseik megújításához mintegy egymillió forint összegű támogatással hozzájárulunk – mondta a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, dr. Őri László.

– Baranya megye nagy közösségének nevében és két kisgyermekes édes apaként is szeretnék köszönetet mondani a szülészeti klinika dolgozóinak az egész éves helytállásért, a kedves biztató és bátorító szavakért amelyekkel a kismamákat és a családokat segítették – tette hozzá Őri László.

Nagy Csaba hozzátette, ezen felül cégek és magánemberek is támogatták a klinikát, így közel hárommilliós fejlesztési beruházásra kerülhet sor.

 

Dr. Kovács Kálmán klinikaigazgató elmondta, a kapott összegből kicserélik a terhespatológiai osztály bútorzatát, új székeket, vizsgálóasztalokat is beszereznek. A támogatás részeként két televíziót és egy kávéfőzőt is kaptak, az osztályon dolgozók és ellátottak kényelme érdekében.

A Kormány általi átfogó, több milliárdos fejlesztés pedig a tervek szerint 370 napos, hosszú folyamat lesz, mely során számos modernizáció várható a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán.

 

– Megújul a Reprodukciós Központ minden szeglete, több ágyunk lesz, nagyobb hely áll majd rendelkezésre, valamint lesz egy komplett kutatólaborunk. Az édesanyák kényelmesebb helyen lehetnek majd, valamint kapacitásbővítésre is lehetőségünk lesz. Megújul a szülőszobánk is, ahol fűtés- és villanykorszerűsítés mellett a nyílászárók cseréjére is sor kerül, s új szülőszobát is ki tudunk alakítani. Így még otthonosabb körülmények közt hozhatják világra gyermekeiket az édesanyák.  – mondta

– A császármetszésen átesett hölgyek számára fenntartott két kórterem klimatizálása és felújítása is meg fog valósulni. Egyágyas, modern, felszerelt szobák lesznek elérhetőek az édesanyák számára, továbbá a vizesblokkok megújítása is megvalósul, ezáltal kényelmesebbé téve a várakozó édesapák és családtagok klinikán töltött idejét is – tette hozzá Kovács Zsuzsanna ápolásszakmai igazgatóhelyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!