Az utakról tárgyaltak

2021.12.01. 07:00

Összekötnék Baranyát a Balatonnal Kőváriék

Mosóczi László közlekedési államtitkárral egyeztetett Baranya közúti és vasúti fejlesztéseiről Kővári János megyei fejlesztési biztos, Őri László megyei elnök, valamint Polics József, Komló polgármestere.

Vizvári Soma

– Az M6-os autópálya befejezése még nem oldja meg a problémáinkat teljesen. Pécset kelet–nyugat irányban is be kell kötni a közlekedési vérkeringésbe. Erre lenne alkalmas, ha az M9-es autóút Kaposvárról Pécs felé folytatódna. Ezért is lobbiztunk a tárgyaláson – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Kővári János megyei fejlesztési biztos azzal kapcsolatban, hogy a múlt héten Őri László megyei elnökkel, valamint Polics József komlói polgármesterrel együtt lobbiztak Baranya megye közúti és vasúti fejlesztéseiért Mosóczi László közlekedési államtitkárnál.

A fejlesztési biztos emlékeztetett, az M9-essel kapcsolatban van egy másik, Baranya számára kevésbé előnyös elképzelés, miszerint Kaposvárról Dombóvár és Szekszárd felé hosszabbítanák meg.

– A tárgyalás után azt mondhatom, jó esélyünk van rá, hogy a pécsi verziót valósítják meg – mondta Kővári.

– Mosóczi László arról tájékoztatott minket, hogy a jövő év első felére az M60-as autóút Pécs–Szigetvár-szakaszához meglesznek a tervek és az engedélyek – árulta el Őri László.

A megyei önkormányzat elnöke elmondta, szorgalmazták, hogy Kaposvár és Szigetvár négysávos úttal legyen összekötve.

– Baranya zártságát jelentős mértékben csökkentené, ha Pécset és a somogyi megyeszékhelyet négysávos út kötné össze, és ez biztosítaná számunkra a gyorsforgalmi kapcsolatot a Balaton irányába is – magyarázta Őri László, hozzátéve, hogy ennek megvalósításához legalább öt-hat év szükséges.

Polics József azért vett részt a találkozón, hogy a Komlót Magyarszékkel összekötő út fejlesztéséről tárgyaljon Mosóczi Lászlóval. Komló polgármestere elárulta, az államtitkár segítségét kérte abban, hogy az út a nehézgépjármű-forgalom miatt rossz állapotba került belvárosi szakaszához felújítási forrást kapjon a város. Emellett az út Mecsekjánosin átmenő szakaszának felújításához is az államtitkár támogatását kérték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában