Fejlődik a kisváros

2021.12.12. 08:00

Tartalmas esztendőn vannak túl a sellyeiek

Közmeghallgatást tartott a héten a város képviselő-testülete az Ormánság Közösségi Ház Nagytermében. A közel kétórás rendezvényen Nagy Attila, Sellye polgármestere beszélt a települést sújtó nyári jégverésről, valamint a 2021-es évben megvalósított fejlesztésekről, amelyek EU-s forrásból valósulhattak meg. 

Móga R.

Átadták az újonnan épült termelői piacot az ormánsági városban, a korszerű épületben a környékbeli termelők és önkormányzatok kínálhatják portékáikat.

Fotó: Löffler Péter


Az idei esztendőben 150 millió forintos támogatást kapott a település a piac és az ahhoz szükséges infrastruktúra kialakítására. A projekt keretében megépült a Kistermelői piaccsarnok árusítótérrel, irodával, üzlethelyiséggel, női-férfi és akadálymentes mosdóval. 
 

A kétszázmillió forintos elnyert támogatásnak köszönhetően megnyílt a gyalogosforgalom számára a Bodonyi és a Batthyány utca közötti sétány is. Ráadásul épült egy sport-szabadidős és multifunkcionális objektum is a város lakói számára. 
 

Az elmúlt időszakban felújították az Ormánsági Tücsök Óvodát, melyre négyszáz millió forint állt rendelkezésre, de közel száztíz millió forintos támogatásból a Fürdő utca közlekedésének biztonságosabbá tétele is megvalósult. További háromszáz milliós összegnek köszönhetően kialakítottak egy felnőtt- és gyermekjátszóteret, pihenőparkot, valamint térköves sétányt is. Ezen túlmenően megújult a Bodonyi és Árpád utca gyalogosközlekedése árokfedéssel, térköves sétány kialakításával, a sportcsarnok előtti tér és az autóbuszmegálló növényzetének rekonstrukciójával. 
 

A Kiss Géza Általános Iskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola is komoly változáson ment keresztül, a közel háromszáz millió forintos támogatásnak köszönhetően korszerűbbé váltak a közösségi terek, tantermek, vizes­blokkok, és felújították a villamoshálózatot. 
 

Az idei Magyar Falu Programból megvalósult fejlesztések: ötmillió forintos támogatásból járdákat építettek és újítottak fel. 
A jövőt tekintve szó esett arról, hogy a főutca egyes járdaszakaszait sétány jellegűvé alakítanák egészen a művelődési háztól a városházáig, valamint tervben van a Köztársaság téri kispark és emlékmű, illetve környezetének felújítása is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!