Hurrá!

2022.01.27. 08:58

A héten a komlói buszváró is megnyílik az utasok előtt

Véget ért a buszpályaudvar próbaüzeme, most péntektől már a váróteremnek, jegypénztáraknak, nyilvános mosdóknak, irodáknak helyet adó főépület is megnyílik az utazóközönség előtt.

Wald K.

Hamarosan a főépületet is igénybe vehetik az utasok az új buszpályaudvaron

Fotó: L.P.

Mint ismeretes, a komlói önkormányzat és a Volánbusz közös, mintegy 920 millió forintos nagyszabású projektje során teljes körűen megújult az autóbusz-állomás – december közepén kezdődött meg a 9 induló kocsiállás és 3 leszállóhely tesztüzeme, akkor még csak a peront nyitották meg az utazóközönség előtt. Mostanra pedig a főépület is elkészült – tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere –, így péntektől, amikor az átadó ünnepséget is tartják, valamennyi utasokat érintő szolgáltatás az új létesítményben lesz már elérhető. 

 

Az átalakításnak köszönhetően a buszpályaudvar több helyközi járat fogadására képes, és a fejlesztés részeként a zöldfelületeket is kibővítették – akadálymentes gyalogutak, padok, nyírt gyep, fák és virágágyások fogadják az arra közlekedőket. 

 

A beruházás részeként a buszpályaudvar területén új gyalogosátkelőket is kialakítottak, a szükséges felfestéssel, táblarendszerrel, korlátokkal és megvilágítással. A komplexum, ezen belül az épületek, valamint a pályaudvar és környezete kialakításánál fő szempont volt, hogy megközelítésük és használatuk akadálymentes legyen, ezzel segítve a tömegközlekedést használó, mozgásukban korlátozott embereket. Az utastájékoztató rendszerek is fejlődtek – ezeket az előző években már kiépítették, most bővítésükre, korszerűsítésükre került sor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!