Javuló életminőség

2022.01.21. 15:37

A javulás érdekében fogtak össze a megye intézményei

Móga Richárd

Fotó: Csortos Szabolcs

Baranya megye meghatározó intézményei és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata összefogtak annak érdekében, hogy a régió településeiben, valamint Pécs városában a gazdaság versenyképességén keresztül a tőke és a munkabérjövedelmek emelkedjenek, az életminőség javuljon, illetve a térség demográfiai folyamatai megforduljanak.

 

Az együttműködési megállapodás a Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna Kormánybiztosa, a Baranya Megyei Önkormányzat, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Tudományegyetem, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei szervezete kötik a fenti célok közös megvalósításának érdekében.

 

– Az elmúlt néhány évben többször is történtek hasonló kísérletek ilyen jellegű együttműködésre – vélekedett Mikes Éva, kormánybiztos. – Örülök, hogy elindultunk ezen az úton, nagyon remélem, hogy ez az együttműködés kooperatív szakaszba is átfog jutni.

 

A kooperáció kiterjed az élelmiszergazdaság nemzetközi szintre fejlesztésére, a turisztikai lehetőségek piacosítására, a digitalizációra, a zöld technológiák fejlesztésére és elterjesztésére egyaránt. A régió közlekedési és gazdasági infrastruktúrájának javítása szintén közös érdeke az együttműködő feleknek, és elengedhetetlen feltétele a fenti célok elérésének.

 

Az eseményen nagy hangsúlyt kapott, hogy a térség jelenleg alacsony befektetési, beruházási vonzerejét növelni kell. A reálgazdaság szereplői számára a megyei és települési önkormányzatoknak az aláíró partnerekkel együttműködve optimális gazdálkodási környezetet kell kialakítaniuk, támaszkodva egymás tapasztalataira, az egyetem és a kamarák szakmai segítségére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!