Folytatódik

2022.01.18. 13:21

A perbeszédek jönnek a mohácsi anyagyilkos perében

Egy volt bankár és egy gyilkossággal meggyanúsított férfi áll a bíróság elé a héten. Hétfőn a Pécsi Járásbíróságon folytatódott annak a bankvezetőnek a pere, akit nagy értékű sikkasztással vádoltak meg.

Zs. J.

Fotó: Keresztesi Balázs

A férfi az egyik legnagyobb hazai bank dél-dunántúli régióvezetője volt, Baranya, Tolna, Somogy és Zala megye tartozott hozzá. A vád szerint a bank régióvezetője 260 millió forintot sikkasztott el, melyet saját céljaira, többek között ingatlanfel­újításra, vendéglátásra, bevásárlásra, szállásfoglalásra használt fel. 

 

Az ügyészség 19 vádlott ellen emelt vádat. Az első-, másod-, harmad-, negyed- és ötöd rendű vádlottak a bank volt alkalmazottai, míg a többi vádlott gazdasági társaságok képviselői, illetve vállalkozók voltak. A per tavaly nyáron kezdődött, 16 vádlottal szemben már jogerős ítéletet született. A másodtól a tizedrendű vádlottig felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbírságot szabott ki a bíróság, volt akit 1,5 millió forint megtérítésére, míg a többi esetben kisebb pénzbírságra (több százezer forint) ítélte a vádlottakat. A három vádlott perében a bíró négy tárgyalási napot tűzött ki: január 17. és 18-ra, illetve január 24. és 25-re. 

 

Kedden perbeszédekkel folyatódik annak a mohácsi férfinak a tárgyalása, aki a vád szerint brutális kegyetlenséggel végzett anyjával. Mint a vádiratban leírták, a férfi egy húsklopfolóval, serpenyőkkel többször fejbe vágta az idős nőt, akit előtte madzaggal, elektromos zsinórokkal megkötözött, száját ragasztószalaggal beragasztotta. Később a nő testére egy paplant és egy szőnyeget terített. Közben a férfi a konyhából öt nagy kést, és egy vaskampót vett magához, és azokat a paplannal, szőnyeggel lefedett testbe szúrta. A nőre később egy dohányzóasztalt, három darab széket és egy mikrohullámú sütőt rakott. A férfi az éjszakát az anyja házában töltötte, azonban másnap egy pécsi panzióban álnéven foglalt szobát, ahol a rend­őrség megtalálta és őrizetbe vette. A vádlott azóta letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!