Élhető települések

2022.01.12. 19:21

A siklósiak is pályáznak a TOP Plusz forrásaira

Decemberben megjelent a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázati kiírásai.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Képünk illusztráció

Forrás: Siklós Város Önkormányzatának Facebook oldala

A siklósi képviselő-testület a keddi rendkívüli testületi ülésen, amelyen részt vett Őri László, a megyei önkormányzat elnöke, és Nagy Csaba országgyűlési képviselő, négy pályázat benyújtásáról határozott. Az Élhető települések – „Életminőséget javító sport-szabadidős fejlesztések a Siklós–Harkány-tengely mentén” projekt keretében a Harkány határában lévő, jelenleg elhagyatott tábor területén futópálya, piknikpark, kutyafuttató, játszótér és pumpapálya kialakítását tervezik, emellett szeretnék a meglévő épületet is felújítani. 

 

A „Szolgáltatóház előtti térrekonstrukció és parkolókialakítás Siklós városában” címmel beadandó pályázatuk keretében a szolgáltatóház környezetének korszerűsítésére, az épület előtti új közterület modernebb kialakítására szeretne támogatást nyerni a város. 

 

A harmadik pályázat Máriagyűdön forgalomcsillapító sziget építését, az Örsi Ferenc Művelődési Központ felújítását, valamint a szolgáltatóház előtt egy körforgalom kialakítását célozza meg. Pályáznak még a szolgáltatóház energetikai korszerűsítésére is a TOP Plusz keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!