A fejlődés útján

2022.01.28. 14:40

Átadták az évtized legnagyobb beruházását, a komlói buszpályaudvart (galéria)

Egy hónapja modern létesítmény várja a komlói utasokat a város szívében. A tesztüzem végén a nemzeti színű szalagot Varga Mihály pénzügyminiszterrel közösen vágták át a város és a megye képviselői.

Vizvári Soma

Fotó: L.P.

– Azt kívánom, hogy az a sorozat, ami most Komló életében lezajlott az elmúlt években, ne szakadjon meg – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter beszédében az új komlói buszpályaudvar átadó ünnepségén, az egy hónapos tesztüzem végén, pénteken.

A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy a mecseki városban folytatódnak azok a fejlesztések, amelyeket a kormánnyal karöltve valósíthat meg az önkormányzat. 

 

Varga Mihály kijelentette, Komló kiváló példája annak, hogyan lehet egy jól átgondolt fejlesztési programmal, gazdasági elképzelésekkel megfordítani a romló tendenciákat.

Úgy vélekedett, hogy a bányászat megszűnése miatt rossz helyzetbe került település új perspektívát, távlatokat talált.

 

Polics József polgármester kijelentette, az elmúlt évtized legnagyobb, és legtöbb embert érintő beruházását adták át. 

A városvezető úgy fogalmazott, a kivitelezés alatt a legnagyobb feladat az volt, hogy az álságos aggódók és kétkedők helyett a hit, az összefogás, a bizalom kerekedjen felül.

 

Emlékeztetett, a projekt több mint 900 millió forintból, száz százalékos állami, és uniós támogatásból valósult meg úgy, hogy a kormányzattól kétszer kapott kiemelt hozzájárulást.

– Komló ilyen szintű további fejlődéséhez erre a csapatra, és az itt tapasztalt összefogásra van szükség – húzta alá beszéde végén a város polgármestere.

 

Hoppál Péter Komló országgyűlési képviselője kijelentette, a komlói buszpályaudvar semmiben nem marad el a hasonló szlovén, vagy osztrák létesítményekhez képest.

A kormánypárti politikus felidézte, hogy az egykori bányászvárosnak óriási hátrányt kellett ledolgoznia az elmúlt időszakban, de közös eredmény, hogy a komlóiak bebizonyíthatták, hozzá akarnak járulni a nemzetgazdaság erősítéséhez.

 

Hangsúlyozta, a baloldal alatt 27 százalék volt a munkanélküliség a városban, ami tíz év alatt 7 százalékra csökkent.

– Azt kívánom mindannyiunknak, hogy ahogy a komlói buszok, ugyanúgy Magyarország, és Baranya megye is előre menjen, ne hátra! - zárta beszédét Hoppál Péter.

 

Pafféri Zoltán, a Volán elnök-vezérigazgatója közölte, a megújult pályaudvar földszintjén a váróteremben jegypénztár és nyilvános mosdó is található, a felső szinten pedig a buszvezetőknek alakítottak ki pihenőt. A létesítmény tizenkét kocsiálláson, 350 négyzetméteres épülettel várja az utasokat. Az induló állások fölé perontetőt is építettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában