Politikai boszorkányüldözés

2022.01.24. 20:00

Átvilágítás: nem talált bűncselekményeket a rendőri vizsgálat

Kudarcba fullad a baloldali önkormányzat átvilágítása, miután hétfőn kiderült, a rendőrség nem talált bűncselekményekre utaló jeleket az MSZP–DK-tengely vezette önkormányzat ügyvédeinek feltáró munkája során. A jobboldal szerint bebizonyosodott, hogy Péterffy Attila pécsi polgármester politikai boszorkányüldözést folytatott.

Bóka Máté

„A NER rendőrsége szerint nincs itt semmi látnivaló” – ezt adta Péterffy Attila pécsi polgármester hétfői közleményének címeként, amelyben arról írt, hogy „az elmúlt két évben számtalan köztörvényes bűncselekmény ügyében tettünk feljelentéseket, abban a reményben, hogy tisztességes és megalapozott nyomozások következtében, jogállami keretek között igazságot szolgáltat a jogrendszerünk”. 

 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanis megszüntetett több nyomozást a pécsi önkormányzati cégeknél folyó átvilágítások kapcsán, mert a baloldali politikai állítások ellenére a szakemberek nem állapítottak meg bűncselekményt egy belvárosi hotel értékesítésénél, egy ügyvédi letétnél, valamint a központi menza ingatlanával kapcsolatosan. 

 

A korábban MSZP-s képviselőjelöltnek is bejelentkező Bodnár Imre által vezetett ügyvédcsapat munkáját Péterffy ennek ellenére „komoly szakmai háttérrel, felelősen elvégzett jogi és pénzügyi átvilágításnak” minősítette, majd pedig azt emlegette, hogy „nem hátrálnak meg, a megszüntetés ellen panasszal fogunk élni”. Arra is kitért az egyébként 2019-ben demokratikusan megválasztott polgármester, hogy szerinte egy ilyen a demokráciában nem fordulhat elő. 

 

A baloldali városvezetés újabb politikai célzatú közleménye egyébként borítékolható volt, hiszen sajtóhírek szerint már készültek erre a forgatókönyvre, de a megvádolt érintettek szerint Péterffy Attila és ügyvédei a bíróságon felelhetnek majd állításaikért. 

A Fidesz pécsi városházi frakciója szerint világosan kiderült: eredménytelen az átvilágításnak álcázott politikai boszorkányüldözés, amelyet Péterffy Attila és néhány ügyvéd barátja rendezett az elmúlt években elszámoltatásnak álcázva Pécsett. 

 

„Ezek a kommunikációs és politikai blöffök, a közvélemény tudatos megtévesztése eddig legalább százmillió forintjába került a pécsieknek, ennyi pénzt vettek fel a polgármester barátai bármiféle érdemi eredmény nélkül” – ezért ennek az összegnek a visszafizetésére szólítottak fel. 

 

Arra is utalt a közlemény, hogy Péterffy korábban a Pécsi Törvényszék elismert, kiváló szakmai múlttal rendelkező bírójának ítéletét sem tudta elfogadni akkor, amikor a Vicze Csilla pécsi környezetvédővel – aki csupán szembesítette Péterffyt korábbi ténykedésével – szemben indított perében nem neki ítélt a bíróság. Most pedig a rendőrséget rágalmazta meg ahelyett, hogy önmérsékletet tanúsított volna – írták. 

 

Kiemelték, hogy „felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy mivel végleg megbukott a figyelemelterelő akciója, végre kezdjen el Pécsért és a pécsiekért dolgozni: az elmúlt két és fél évben ugyanis csak az előző városvezetés mára elkészült projektjeit, beruházásait, fejlesztéseit volt képes átadni; saját munkával nemigen rukkolt elő, hacsak a Mandulás Kemping egymilliárdos megvásárlását nem tekintjük annak. Márpedig nem tekintjük annak, az ugyanis egy újabb akció, amiben indokolatlanul sok közpénzt csúsztat MSZP-s üzleti körének zsebébe”. 

 

Az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkbe a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Pécsi Képviselőcsoportja, amelyet változtatás nélkül közlünk:

 

Kérjen elnézést Péterffy Attila a pécsiektől, ügyvédei pedig fizessék vissza a felvett százmilliót!

 

Mostanra világosan kiderült: eredménytelen az „átvilágításnak” álcázott politikai boszorkányüldözés, amelyet Péterffy Attila és néhány ügyvéd barátja rendezett az elmúlt években „elszámoltatásnak” álcázva Pécsett. Ezek a kommunikációs és politikai blöffök, a közvélemény tudatos megtévesztése azonban eddig legalább 100 millió forintjába került a pécsieknek, ennyi pénzt vettek fel a polgármester barátai bármiféle érdemi eredmény nélkül!

 

Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy mivel végleg megbukott a figyelemelterelő akciója, végre kezdjen el Pécsért és a pécsiekért dolgozni: az elmúlt két és fél évben ugyanis csak az előző városvezetés mára elkészült projektjeit, beruházásait, fejlesztéseit volt képes átadni; saját munkával nem igen rukkolt elő, hacsak a Mandulás Kemping 1 milliárdos megvásárlását nem tekintjük annak. Márpedig nem tekintjük annak, az ugyanis egy újabb akció, amiben indokolatlanul sok közpénzt csúsztat MSZP-s üzleti körének zsebébe. 

 

Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy nyilvánosan kérjen elnézést a pécsiektől azért, amiért politikai érdekből megpróbálta őket becsapni és megtéveszteni, és el akarta velük hitetni, hogy az előző városvezetés idején bűncselekményeket követtek el.

 

Felszólítjuk a pécsi polgármestert, hogy európai, demokratikus városvezetőhöz méltón viselkedjen, és végre legyen képes elfogadni a nyomozóhatóság – vagy éppen a magyar bíróságok - megállapításait, és döntéseit. Ahogy ugyanis a pécsi zöld aktivistával szemben indított, majd elveszített perét sem volt képes megemészteni, nyilvánosan bírálva a bírónőt is; úgy most is inkább megrágalmazta a magyar rendőrséget ahelyett, hogy önmérsékletet tanúsított volna.

 

Végül felszólítjuk Péterffy Attilát, hogy azonnal fizettesse vissza ügyvéd barátaival azt a 100 millió forintot, amelyet néhány szerencsés zsebre tehetett eddig a pécsiek pénzéből bármiféle valós, ellenőrizhető és látható eredmény nélkül!

 

Kelt. Pécsett, 2022. január 24. napján

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja"

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!