Virágzó természet

2022.01.19. 16:29

Befejeződtek a Püspökszentlászlói Arborétum felújításának munkálatai

A felújításoknak köszönhetően vonzóbbá tették a környezetet a turizmus kedvelői számára.

bama.hu (forrás: BMÖH)

Forrás: http://puspokszentlaszloikastely.hu

A Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye és a Baranya Megyei Önkormányzat konzorciuma 135 millió Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A támogatás felhasználásával az Arborétum ökoturisztikai potenciáljának erősítése valósulhatott meg.

 

A projekt átfogó célja volt, hogy a Püspökszentlászlói Arborétum ökoturisztikai lehetőségeit úgy erősítse, újítsa, illetve tartsa fenn, hogy az egyaránt vonzó lehessen az öko-, a vallási, az ismeretterjesztő, illetve az aktív turizmus kedvelői számára is.

 

A támogatás felhasználásával Püspökszentlászlón az Arborétum megújulásához kapcsolódó minőségi szolgáltatások nyújtásához elengedhetetlen infrastrukturális fejlesztések valósultak meg, amely az Arborétum működésével szorosan összefonódó Oktatóház bővítését és fejlesztését is tartalmazta.

 

A fejlesztésnek köszönhetően az Arborétum területén található kastély és templom kisépítészeti tárgyainak restaurálásán túl tartalomfejlesztés és eszközbeszerzés is megvalósult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában