Angyalbőrben

2022.01.27. 15:57

Csábító a megemelt ösztöndíj

A honvédség idén egy új kedvezménnyel lépet elő, ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap.

Zs. J.

A tisztjelöltek a honvédség állományába kerülnek

Fotó: L.P.

Merre menjen tovább tanulni középiskola után gyermekünk? – teszi fel sok szülő a kérdést. Számos egyetem, főiskola ajánlatát megnézik, ilyenkor az is szempont, hogy milyen költségekkel jár majd a tanulás.

 

A honvédség idén egy új kedvezménnyel lépet elő, ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap: ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre. 

 

 

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának tisztjelöltjei jelenleg ösztöndíjat kapnak, de augusztus 20-tól megváltozik a jogviszonyuk, ami az újonnan felvételizőket is érinti. A tisztjelöltek a honvédség szerződéses állományába kerülnek és a képzési időn kívül tízéves megállapodást írnak alá a szervezettel. Őrmestertől zászlósig terjedő rendfokozatokat viselnek majd, a „hallgató” előtag használatával. Havi illetményük, évfolyamtól függően, bruttó 260 és 300 ezer forint között mozog majd, de aki jól tanul, további 30 ezer forintot is kaphat. 

 

Az érdeklődők Baranyában a pécsi Toborzó Irodában (Kisfaludy utca 5.) kaphatnak bővebb tájékoztatást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában