Tiltakozás

2022.01.17. 09:43

Dudaszótól zenghet a város: tiltakoznak a Tüke Busz sofőrei a vezérigazgatójuk kijelentései miatt

Bánkuti István elnök-vezérigazgató lealacsonyító és sértő nyilatkozatára reagálnak a társaság autóbuszvezetői és úgy döntöttek, hogy hétfőn a déli harangszóval egyidőben, 15 másodpercen keresztül dudálással fejezik ki tiltakozásukat a társaság vezetőjének kritikán aluli magatartása miatt, adta hírül a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet.

bama.hu (forrás: Pécsi Újság.hu)

Fotó: Löffler Péter

Azt írták, "a Tüke Busz Zrt. első számú vezetője átlépett egy vörös vonalat azzal, hogy primitív, bunkó minősítéssel jellemezte munkavállalóit, egy általa adott interjúban és ezzel elindított egy olyan folyamatot, ami a személyének alkalmasságát és elfogadottságát kérdőjelezi meg a munkavállalók körében.

A hangjelzéssel tiltakozó autóbuszvezetők, Pécs város polgármesterének figyelmét is fel akarja hívni arra, hogy Bánkuti kinevezését a Tüke Busz Zrt. élére, gondolja újra és gyors beavatkozásával lépjen a tulajdonos arra az útra, amely a közösségi közlekedést biztosító társaságnál, az egyre nagyobb feszültség negatív következményeit elkerülve, vezetőcserével, a munkakörülmények és a bér és jövedelem növelésével, normalizálja az állapotokat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában