Miből lesz a cserebogár!

2022.01.18. 15:51

Felvirágozhat a pécsi fiatalok tehetsége

Egy átlagjövedelemmel rendelkező család számára komoly befektetést jelent egy hangszer, számítógép vásárlása. A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket.

Czine Vanessza

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

Országszerte összesen 275 pályázat érkezett be a Tehetségtámogató Program művészet és tudomány kategóriában, amelyből 63 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást. A pénzt előfinanszírozásként tudják felhasználni, akár egy-egy számukra szükséges eszközvásárlásra, vagy valamilyen továbbképzésre való jelentkezésre.

 

A 10-18 éves korosztály legeredményesebb képviselői összesen 15 millió Ft támogatásban részesültek, míg a 19-23 éves, korábban már alapítványi támogatást elnyert fiatalok a Klasszis kategóriában összesen 5 millió Ft-ra pályázhattak.

 

Baranyában összesen hat fiatalnak sikerült nyertes pályázatot benyújtania, köztük matematikával, informatikával, kémiával, zeneszerzéssel és zenéléssel foglalkozó tehetségek vannak. Ugyan a nyertesek többféle területen mozognak még is mindannyian, kivétel nélkül a saját maguk fejlesztésére, eszközbeszerzésére szeretnék felhasználni a kapott összeget.

 

A nyertesek között van Szigeti Bence 20 éves gitárvirtuóz is, aki a támogatás összegéből a franciaországi MusicAlp zenei fesztiválon szeretne részt venni. 
– 2021 augusztusában már egyszer részt vettem ezen a fesztiválon, ahol a világ egyik legjobb gitártanárával volt lehetőségem 11 napon keresztül együtt dolgozni, mely során már hamar kiderült, hogy nagyon jól megy a közös munka. Judicael Perroy a genfi és Lille-i egyetemen tanít és a fesztivál során meghívott az osztályába tanulni. A fesztivál maga egy elképesztő helyen van megrendezve, a francia Alpokban, Tignes nevű sífaluban, 2000 méter magasan. A kurzusok mellett rengeteg koncert van, amin mind a résztvevők, mind a világhírű tanárok is fellépnek. Ha minden jól megy, szeptembertől Judicael Perroy-val folytatom a felsőfokú tanulmányaimat, aminek tökéletes indítása lesz a MusicAlp fesztivál – mesélte el a bama.hu-nak Bence élete egyik legszebb emlékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában