Szuper hír!

2022.01.25. 12:37

Folytatódik a hegyi utak felújítása Siklóson

Összesen 195 millió forint támogatást nyert a siklósi önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében nyert pályázatával, melyhez még 10 millió forint önerőt biztosít a város. Ezzel folytatódhat a városvezetés tavaly megkezdett programja, a hegyi utak felújítása. 

Zs. K.

Kiemelt fi gyelmet fordítanak az utak felújítására (illusztráció)

Forrás: MW

Az elmúlt évben nagyságrendileg 50 millió forint önerős beruházással újultak meg közel 5 kilométer hosszan útszakaszok a szőlőhegyen, ám Riegl Gábor polgármester már ekkor is hangsúlyozta, a programot folytatni szeretnék, pályázati forrás bevonásával.

 

Nagy Csaba országgyűlési képviselő közbenjárásával ennek most elhárultak az akadályai, az idén 7 nyomvonalon, 6 kilométer hosszan tudják majd a rossz állapotú hegyi utakat stabilizálni, felújítani. 

– Ez a fejlesztés újabb mérföldkő Siklós életében. A tavaly elvégzett útfelújításokkal együtt az idei évre már több mint 10 kilométer felújított hegyi utat tudnak majd igénybe venni a szőlészek és borászok, a siklósiak és az ide látogató turisták – mondta Nagy Csaba.

 

Emlékeztetett: erre már nagyon régóta vágytak az itt közlekedők. A városvezetés ezzel hosszú évek óta fennálló vállalkozói és lakossági igényt elégít ki, hiszen a hegyen működő borászatok, vendéglátóhelyek, szállásadók, az ideérkező turisták, és a hegyen lakó magánszemélyek csaknem 15 éve várnak arra, hogy az útfelújítások, aszfaltozások megvalósuljanak. 

 

Az országgyűlési képviselő kiemelte azt is, az utóbbi hónapokban a siklósi önkormányzat több nagyobb pályázata is támogatást nyert. 154 millió forintból megújulhatnak a város játszóterei, egy új multifunkciós sportpálya létesül, valamint egy új közösségi tér épül az egyre erősödő siklósi civil közösségek számára.

 

Emellett január első napjaiban megkezdődhettek a Váralja-projekt kivitelezési munkálatai, a kormány több mint 256 millió forintos keretráemelési támogatásának köszönhetően, továbbá idén megvalósulhat a csapadékvíz-elvezetés megoldását célzó projekt is, melyre közel 400 millió forint támogatást nyert a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában