Régen várt beruházás

2022.01.08. 08:44

Hamarosan megkezdődhet a komlói Kaptár építése

Amint az időjárás lehetővé teszi, indul a helyi művészeti és kézműves csoportoknak új otthont adó Kaptár építése – mint ismeretes, a kétszintes épület a Komlói Színház és a Közösségek Háza közötti területen kap helyet.

W. K.

A leendő kulturális központ épületének helyszíne a Közösségi Ház és a Színházterem között. Fotó: Laufer László

Fotó: Laufer László

A beruházás költsége valamivel meghaladja az egymilliárd forintot, a városnak bő egy évvel ezelőtt odaítélt mintegy 635 millió forint kormányzati támogatás kiegészülhet a Bétai elkerülő út építéséhez kapcsolódó 1,6 milliárd forintos, szintén kormányzati támogatásból maradványként keletkezett 300 millió forinttal, valamint közel 100 millió forint többlettámogatással. 
 

Mint azt Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk, a közbeszerzési eljárás a közelmúltban lezárult, a Kaptár építését végző kivitelezővel a vállalakozói szerződést a tervek szerint hétfőn írják alá. A munkálatok, amint az időjárás lehetővé teszi, megkezdődnek. 
 

A többfunkciós létesítmény megépülésével a komlóiak régi álma válik valóra, az új épületben kamaraterem, több próbaterem, öltözők és közösségi helyiségek kapnak majd helyet. A Kaptár a helyi művészeti csoportoknak professzionális munkakörülményeket teremt a minőségi szakmai munkához, ezen kívül az évről évre egyre népszerűbb Komlói Amatőr Színházi Találkozó helyigényét is kiszolgálja majd. 
 

Az idei év során a kulturális épület­együttest körbeölelő 48-as tér teljesen átalakul, a városvezetés célja, hogy a terület teljes rehabilitációjával egy családközpontú, akadálymentes, okos közösségi tér létesüljön a város központjában. Többek közt rekortánborítású gyermekjátszóteret alakítanak ki, új járdát, padokat, közvilágítást is kap a terület. A Közösségek Ház mellett a tervek szerint gördeszkapálya és egy rekortánborítású focipálya is épül. Miután Komlón inkább csak pihenőparkok, arborétumok találhatók, hiányzik egy minden korosztály elvárásait kielégítő, aktív társasági életet biztosító közösségi tér – ezt pótolja majd a megújuló 48-as tér. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!